Vágólapra másolva!
Az Európai Sport Média (ESM) szervezet – amelynek tagja a Nemzeti Sport is – ezúttal megválasztotta az elmúlt hónap álomcsapatát, amely a magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter nevével kezdődik.

A 31-szeres magyar válogatott kapusnak ismét remek szezonja van – a Kicker osztályzatai alapján tavaly a szezon legjobbjának választották. A Lipcse a második helyen áll a Bundesligában és nyolcaddöntős a Bajnokok Ligájában, Gulácsi pedig már kilenc meccset is lehozott bekapott gól nélkül. A 29 éves kapus a Tottenham elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén a mezőny egyik legjobbja volt, a Bundesligában az utóbbi négy meccsén csak egy gólt kapott – a Bayern München otthonában is érintetlen maradt a hálója –, így megérdemelten került be a hónap csapatába.

Gulácsi Péter hétről-hétre klasszisteljesítményt nyújt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Robert Michael

A csapat nagy részét Bundesliga-játékosok alkotják. A Liverpool holland védője, Virgil van Dijk, a Manchester City belga karmestere, Kevin de Bryune és az FC Barcelona támadója, Lionel Messi a három kakukktojás.

Az ESM februári álomcsapata:
Gulácsi Péter (RB Leipzig, 4 szavazat) – Asraf Hakimi (Borussia Dortmund, 4), Virgil van Dijk (Liverpool, 4), Marcel Halstenberg (RB Leipzig, 4), Alphonso Davies (Bayern München, 8) – Kevin De Bruyne (Manchester City, 8), Serge Gnabry (Bayern München, 5), Jadon Sancho (Borussia Dortmund, 5) – Erling Haaland (Borussia Dortmund, 10), Robert Lewandowski (Bayern München, 9), Lionel Messi (Barcelona, 6)

Az Európai Sport Média (ESM) voksolásán Magyarországot a Nemzeti Sport képviseli, a szavazatokat Murányi Domonkos adja le.