Letartóztatták Ronaldinhót Paraguayban

HORIZONTAL fbl
Paraguayan police officers arrest an unidentified man at the Hotel Yacht y Golf Club in Asuncion, Paraguay on March 4, 2020 where two passports with allegedly adulterated contents were seized from the suite where Brazilian footballer Ronaldinho is staying. - Former Brazilian soccer star Ronaldinho and his brother Roberto were wanted by Paraguayan authorities for alleged possession of adulterated passports with which they entered the country, local authorities said Wednesday. (Photo by NORBERTO DUARTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Paraguayban a helyi hatóságok letartóztatták a világbajnok brazil futballistát, Ronaldinhót és bátyját, Robertót, mivel a gyanú szerint hamis útlevéllel léptek be az országba.

A 2002-ben világbajnok, 2005-ben aranylabdás brazil legenda és testévre egy Nicolas Belotti nevű paraguayi kaszinótulajdonos meghívására érkezett a Brazíliával szomszédos országba, hogy ott több médiaeseményen is részt vegyen. A paraguayi belügyminisztérium közlése szerint azonban szerda éjjel őrizetbe vették a testvérpárt, miután a gyanú szerint hamis útlevéllel hagyták el hazájukat, illetve léptek be a vendéglátó országba. A szállodai szobájukban a saját nevükre szóló, de őket paraguayi állampolgárként feltüntető íratokat találtak, írja a helyi La Nacion című lapra hivatkozva a Goal.com nevű oldal.

Paraguayi rendőrök vezetik el a csuklyával letakart fejű Ronaldinhót egy asuncioni golfklubból Forrás: AFP/Norberto Duarte

Ronaldinho és testvére jelenleg nem rendelkezik brazil útlevéllel, azt ugyanis bevonta hazájuk hatósága, miután nem voltak hajlandóak befizetnek azt a 8,5 millió dollárnak megfelelő összegű büntetét, amit egy természetvédelmi területen megvalósított engedély nélküli építkezés miatt szabtak ki rájuk még 2018-ban. Útlevél nélkül el sem hagyhatnák Brazíliát, azonban tavaly szeptemberben mégis kinevezték az ország egyik idegenforgalmi nagykövetének.