Vágólapra másolva!
Több sportoló is találkozott a hétvégén a korábbi dán válogatott focistával, Thomas Kahlenberggel, akiről kiderült, hogy elkapta a koronavírust. A szurkolókat csütörtökön tájékoztatta a klub a történtekről.

Thomas Kahlenberg, a Bröndby korábbi játékosnál koronavírust diagnosztizálta - számolt be a hírről a klub hivatalos honlapja. Az egykori focista, a 36 éves, 47-szeres válogatott középpályás Amszterdamban járt nemrég, a hétvégén pedig kilátogatott a Bröndby-Lyngby Superliga mérkőzésre, ahol több emberrel is találkozott, így azokat is karanténba helyezik – írta a daniasport.hu.

Thomas Kahlenberg elkapta a koronavírust Forrás: AFP/Scanpix/Claus Bech/Claus Bech

Többek között a Bröndby védőjével Joel Kabongóval, a másodedzővel Martin Retovval, a klub igazgatójával Ole Palmával, az elemzővel Jimmy Brinksbyvel és a sportpszichológussal, Christian Engell is közelebbi kapcsolatba került, de így járt három vendég játékos is – Patrick Da Silva, Martin Örnskov és Kasper Jörgensen – , őket is karanténba helyezték.

A hatóságok kérik, jelentkezzenek azok a szurkolók, akik kezet fogtak, vagy ölelkeztek Kahlenberggel, illetve hosszabb ideig egy légtérbe tartózkodtak a közvetlen környezetében. Ezt követően tudnak dönteni arról, hogy az adott személyeknek karanténba kell-e vonulniuk.