Vágólapra másolva!
Kedden kiderült, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a török, a szerb és az orosz csapattal került azonos csoportba a Nemzetek Ligája amszterdami sorsolásán. Késő estére a csoport menetrendje is kialakult.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a másodjára kiírt sorozat másodosztályában szerepel, ha csoportgyőztes lesz, feljut az élvonalba, ha utolsóként végez, akkor kiesik a C osztályba.

A csoportunk erősségét jelzi, hogy Oroszország és Törökország már biztos résztvevője a nyári kontinensviadalnak, míg a szerbek - a magyarokhoz hasonlóan - pótselejtezőt játszanak.

A magyar válogatott elképesztően erős Nemzetek Ligája-csoportba került

Kedden este kisorsolták a csoportbeosztását a Nemzetek Ligája második kiírásának, ezzel pedig tulajdonképpen megkezdődött a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozata is. A magyar válogatott a B-divízió 3. csoportjába került, olyan bombaerős ellenfelek közé, mint Törökország, Szerbia és Oroszország. A magyar válogatott a létszámemelésnek köszönhetően a B osztály negyedik kalapjában várta az amszterdami eseményt.

Az NL a 2022-es, katari világbajnokság európai selejtezősorozatának kezdetét is jelenti, mert a 12 pótselejtezős helyből kettőt a két legjobb olyan csoportgyőztes szerez meg, amely a jövő tavasszal rajtoló világbajnoki selejtezőből nem jut ki automatikusan vagy nem zár a szintén pótselejtezőt érő második helyen.

A kvartettek küzdelmeit szeptemberben, októberben és novemberben egy-egy duplafordulós körben bonyolítják le.

Az élvonal négy csoportgyőztese jövő nyáron egy minitornán dönt a sorozat második győzteséről. A címvédő az Európa-bajnok portugál válogatott.

A magyar válogatott menetrendje:

Törökország-Magyarország, szeptember 3. 20.45
Magyarország-Oroszország, szeptember 6. 18.00
Szerbia-Magyarország, október 9. 20.45
Oroszország-Magyarország, október 12. 20.45
Magyarország-Szerbia, november 14. 20.45
Magyarország-Törökország, november 17. 20.45