Kíméletlenül támadja az Inter elnöke a Serie A vezetőjét

Internazionale  v Borussia Dortmund - UEFA Champions League Soccer UEFA Champions League Inter Milan Borussia Dortmund UEFA CHAMPIONS LEAGUE EUROPE 2017/18 EUROPEAN Cup Internazionale
Antonio Candreva of FC Internazionale celebrates scoring second goal during the UEFA Champions League group stage match between Internazionale and Borussia Dortmund at Stadio San Siro, Milan, Italy on 23 October 2019 (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Inter elnöke, Steven Zhang egész egyszerűen egy idióta bohócnak nevezte az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság vezetőjét, Paolo Dal Pinót azért, ahogy a koronavírus miatt kialakult helyzetet kezeli.

Nagy port kavart még február utolsó hetében, hogy előbb zárt kapussá tették az olasz bajnoki cím alakulását is nagy mértékben befolyásoló Juventus-Inter rangadót, majd végül el is halasztották a kór miatt.

A pótlás dátumáról a Serie A vezetősége úgy döntött, hogy valószínűleg március 9-én, hétfőn lesz, míg a többi elmaradt mérkőzés lejátszása miatt felborult bajnoki menetrend kisimítására közbeiktatnak egy hétközi fordulót május 12. és 14. között.

A kínai üzletember, az Inter első embere az Instagramján küldött kemény üzenetet az olasz bajnokság vezetőjének:
„Az emberek egészsége mindig csak másodlagos.

Te vagy valószínűleg a legnagyobb és legsötétebb bohóc, akit valaha láttam.

24 óra? 48 óra? Hét nap? Mi jöhet még? Mi a következő lépésed?
És te beszélsz sportszerűségről és fair versenyről?
Igen, hozzád beszélek. A ligánk elnökéhez, Paolo Dal Pinóhoz.

Szégyelled magad. Itt az ideje, hogy felállj és felelősséget vállalj! Ezt csináljuk 2020-ban!"

Steven Zhang nem fogta vissza magát az üzenetében Forrás: NurPhoto/Silvia Lore/NurPhoto/Silvia Lore

A kemény szavak a vírus terjedése miatt érkeztek, ráadásul a március 9-ei dátum mindössze egy nappal az olasz kormány március 8-ai teljes sportstopja után lesz (addig semmilyen eseményt nem lehet megrendezni a fertőzött régiókban).

Az olasz szövetségen is nagy a nyomás, mert a nyári Európa-bajnokság miatt május 24-ig be kell fejezni a bajnokságot.