Japán nézőket küldtek el a Lipcse meccséről a koronavírus miatt

RB Leipzig - Bayer Leverkusen Sports soccer Bundesliga Single RBL Lawn ball sports Red Bull Arena Jose Angel Esmoris Tasende
Az RB Leipzig-Bayer Leverkusen meccsről küldték el a turistákat
Vágólapra másolva!
A Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig közleményben kért bocsánatot azoktól a japán turistáktól, akiket kiküldtek a stadionból vasárnap, a Bayer Leverkusen elleni meccsről.

A rendezőknek a meccs előtt azt mondták, különösen figyeljenek a lehetséges veszélyekre, így minden bizonnyal a koronavírussal összefüggésben küldték ki a meccsről az ázsiai vendégeket.

A német DPA hírügynökség szerint nagyjából 20 nézőnek mondták a 10. perc környékén, hogy hagyják el a nézőteret.

Az RB Leipzig-Bayer Leverkusen meccsről küldték el a turistákat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

"Bocsánatot szeretnénk és kell is kérnünk az elkövetett hibánkért. Sajnos ebben a különleges helyzetben nagy a bizonytalanság az országunkban, hibát követtek el a japán vendégeinknek szóló ajánlások értelmezésekor" - olvasható a közleményben.

A klub képviselői azóta találkoztak az érintettekkel, akinek egy része egyébként sportüzleti tanfolyamra érkezett Németországba, és meghívták őket egy másik meccsre.

"Pontosan tudtuk, hogy a dolog a koronavírussal és nem egyéb dolgokkal van összefüggésben, építő jellegű diskurzus folyt a felek között" - reagált az esetre a japán delegáció.