Vereséggel kezdett David Beckham csapata az MLS-ben

Inter Miami CF v Los Angeles Football Club GettyImageRank2 SPORT major league soccer soccer
David Beckham és Victoria Beckham is a helyszínen szurkolt
Vágólapra másolva!
David Beckham is a helyszínen nézte meg csapata, az Inter Miami első bajnoki meccsét az amerikai bajnokságban, az MLS-ben. A Los Angeles FC vendégeként az Inter Miami 1-0-s vereséget szenvedett.

David Beckhamnek nagy szerepe volt abban, hogy Miamiban MLS-csapat legyen, ő az Inter egyik tulajdonosa és a fociklub elnöke is.

Sokkal nehezebb debütálásra nem is számíthatott volna az új csapat, az ország másik felén, a tavalyi alapszakasz-győztes Los Angeles FC várt Beckhamékre.

A meccset 1-0-ra nyerte az LAFC, a 31. születésnapját ünneplő Carlos Vela szerzett egy remek gólt.

"Nagyon büszke vagyok a klubra és a csapatra is büszkék lehetünk. Hosszú utat tettünk meg, de még csak az elején járunk. Büszkék lehetünk arra, hogy idáig eljutottunk, izgatottan várjuk, mit tartogat a jövőnk" - írta Beckham a lefújás után.

Beckham 2007-ben lett a Los Angeles Galaxy focistája, akkor olyan szerződést kötött, amiben szerepelt, hogy később alapíthat egy csapatot, amolyan kedvezményes áron. Ezt az opciót aktivizálta Beckham hat évvel ezelőtt, 2020-ra pedig be is mutatkozhatott a csapata az MLS-ben. A csapat stadionja 2022-re készül el, addig albérletben szerepel majd.

David Beckham és Victoria Beckham is a helyszínen szurkolt Forrás: AFP/2020 Getty Images/Harry How

A teljes nevén Club Internacional de Futbol Miami egyébként nem kis feladatra vállalkozott. Floridában korábban 30 focicsapat is próbálkozott, a Miami Fusion 1998 és 2001 között az MLS-ben is szerepelt, de rendre kudarcot vallottak a próbálkozások.

A klub nem valószínű, hogy harcban lesz a bajnoki címért, nem sikerült egyelőre Európában is ismert játékost igazolni, de Matias Pellegrini személyében egy argentin reménység van a csapatban, van egy mexikói válogatott is, valamint a Celtictől is igazolt egy szélsőt a csapat januárban.

A klub edzője, Diego Alonso kétszer nyert a CONCACAF régióban Bajnokok Ligáját.