Zidane: Nagyszerű csapatom van, és ez a győzelem lendületet adhat nekünk

Real Madrid vs Barcelona - La Liga Barcelona,el classico,Football,Real Madrid,Spanish league
MADRID, SPAIN - MARCH 1: Players of Real Madrid celebrate after the Spanish League football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 1, 2020. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Vasárnap este a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának rangadóján a Real Madrid hazai pályán fogadta a Barcelonát. A fővárosiak a második 45 percben mutatott játékuknak köszönhetően végül 2-0-ra győztek, így jelenleg egy ponttal vezetik a tabellát az ősi rivális előtt. A lefújást követően a hazai edző megkönnyebbült, míg a vendégek mestere élete első El Clásicója után a vereség ellenére sem volt teljesen csalódott. A katalánok hátvédje, Gerard Piqué szerint a madridiak minden idők egyik legrosszabb teljesítményét hozták az első félidőben. A nyertes csapatkapitány, Sergio Ramos úgy gondolja, nem számít az első félidő, ők a győzelemért léptek pályára, és meg is tették ez ügyben, amit kell.

„Nehéz héten vagyunk túl. Volt egy kemény meccsünk a Manchester City ellen, ahol 80 percig jól játszottunk, de végül elveszítettük a mérkőzést. Nem mondanám, hogy a labdarúgóimat befolyásolta a vereség, de sokat beszéltünk a mostani találkozóról, hogy ez egy lehetőség lehet számunkra.

Nagyszerű csapatom van, és ez a győzelem lendületet adhat nekünk."

– mondta a lefújás után a hazaiak vezetőedzője, Zinedine Zidane.

A 47 éves francia szakember kitért az első gólt szerző Viniciusra is, aki 19 évesen talált be a Barcelona ellen, amivel a 21. század legfiatalabb gólszerzője lett a Clásicók történelmében:

„Vinicius nagyon jól szerepelt a támadásokban és a védekezésben is. Megvannak a szükséges fizikai képességei."

A győztes találkozón az egyik páholyban ott volt a madridiak legeredményesebb korábbi góllövője, Cristiano Ronaldo is, aki szemmel láthatóan élvezte a hazai diadalt.

A vesztes fél edzője, Enrique "Quique" Setién felemás érzésekkel nyilatkozott a sajtónak: „Érthetetlen, hogy milyen sokat változott a mérkőzés képe a második félidőben. Elkezdtük egyre többször elveszíteni a kontrollt a labda felett.

Idegesek voltunk, és ők ezt kihasználták.

Jól helyeztek minket nyomás alá az első félidőben, de akkor megbirkóztunk ezzel, és még a lehetőségeink is megvoltak. Nem használtuk ki őket. Öt vagy hat jó helyzetünk is volt, és nem normális, hogy egyikkel sem éltünk."

A 61 éves spanyol mester azt is hozzátette, hogy:

„Még a meccs előtt elmondtuk, hogy az eredmény nem lesz döntő a bajnoki cím kapcsán.

Két ponttal előttük voltunk, most pedig egy ponttal mögöttük vagyunk. Nincs olyan csapat, amelyik mindig nyer. Most mennünk kell tovább előre."

A találkozón Lionel Messi gólt ugyan nem szerzett, de egy rekordot még így is megdöntött.

Ez volt az argentin futballista 43. El Clásicója, amivel az örökranglistán megelőzte a korábbi barcelonai ikont, Xavit, így már a 32 éves játékosnak van a legtöbb meccse a Real ellen a katalánoknál. Messi előtt ebben a mutatóban a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos áll 44 mérkőzéssel.

A vasárnapi mérkőzésen vesztesként is történelmet írt Messi. Forrás: Anadolu Agency/2020 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Az első gólnál a labdába szerencsétlenül beleérő Gerard Piqué nem fogta vissza magát a találkozó után: „Idegesek vagyunk. Azt gondoltuk, hogy egy jó eredményt érhetünk itt el, mert a Madrid rossz formában várta ezt a meccset.

Ez volt minden idők egyik legrosszabb első félideje, amit a hazaiak a saját stadionjukban produkáltak. Ezt nem kritikaként mondom.

Mindenkinek megvannak a saját problémái, mi sem voltunk ma jók. De kihagytuk a lehetőséget. Irányítottuk a mérkőzést, és ha a néhány helyzetünk valamelyikét értékesítettük volna, akkor nagyon nehéz helyzetben lettek volna."

A madridi válasz sem váratott sokáig magára, a csapatkapitány, Sergio Ramos így üzent a Barcelona hátvédjének: „Mindenki véleményét tiszteletben kell tartani. Én azért írtam ide alá, hogy megnyerjem a Clásicókat akár úgy, hogy olyan rossz első félidőt csinálunk, mint ahogy mondja.

A hozzáállásunk más volt, a második félidőben nem hagytuk nekik a labdát, hanem előrementünk. Nem voltak annyira frissek, és mi elkezdtünk helyzeteket kidolgozni"

– zárta a gondolatait a 33 éves futballista.

Egy biztos, a spanyol bajnoki cím még korántsem dőlt el, 12 forduló van a befejezésig, és mindössze egy pont választja el egymástól a Real Madridot és a Barcelonát.