Vágólapra másolva!
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 21. fordulójának hétfő esti mérkőzésén Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg 3-2-re kikapott az Altach otthonában. A magyar válogatott focista csereként kapott lehetőséget, gólt nem tudott szerezni.

Nagy meglepetésre a német középpályás, Sidney Sam két találatának köszönhetően az 52. percben már 2-0-ra vezetett a hazai együttes.

Az 59. percben csereként kapott lehetőséget Szoboszlai Dominik, majd nem sokkal később Hee-Chan Hwang révén szépíteni is tudott a Salzburg.

Azonban erre is volt válasza az Altachnak, amely Jan Zwischenbrugger találatával a 80. percben visszaállította a kétgólos előnyt. Bár a dél-koreai Hee-Chan Hwang még ismét szépített négy perccel később,

de pontot így sem tudott szerezni a Salzburg. Szoboszlai csapata sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésén maradt nyeretlen

– legutóbb 2019. december 7-én nyert 5-1-re a Tirol ellen –, ráadásul az Európa-ligától is búcsúzott, ott a német Eintracht Frankfurt volt a jobb. Az újabb salzburgi vereségnek köszönhetően a Lask Linz már hatpontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

Ausztria, Bundesliga, 21. forduló
Altach-red Bull Salzburg 3-2 (1-0)
G.: Sam (36., 52.), Zwischenbrugger (80.), ill. Hwang (62., 84.)