Elsőként az Arsenal jutott negyeddöntőbe az FA-kupában

Arsenal
Arsenal's English striker Eddie Nketiah (R) celebrates scoring their second goal during the English FA Cup fifth round football match between Portsmouth and Arsenal at Fratton Park stadium in Portsmouth, southern England, on March 2, 2020. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol FA-kupa nyolcaddöntőinek első, hétfő esti mérkőzésén az Arsenal idegenben nyert és jutott tovább a Porthsmouth ellen.

Pedig a haza kiscsapat jobban kezdte a mérkőzést, bátran futballozott és többször veszélyeztetett a vendég kapu előtt, komoly gólszerzési lehetősége azonban nem volt. A félidő legvégén aztán előnybe került az Arsenal: Nelson beadására Szokratisz Papasztatopulosz érkezett remekül.

A második játékrész elejét is góllal kezdétk a vendégek, amellyel gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést és a továbbjutás sorsát - Edward Nketiah közvetlen közelről juttatott a kapuba egy oldalról érkező centerezést. A folytatásban a londoniak gyakorlatilag félgőzzel játszottak, eldugták a labdát és megelégedtek az eredménnyel. Mivel a hazaiak erejéből a szépítésre sem futotta, nem változott a különbség és 2-0-s győzelmével az Arsenal bejutott a legjobb nyolc közé.

Az ágyúsok egyedül a 12. percben megsérült Torreira miatt aggódhatnak, aki egy párharc során maradt lent a földön, és le kellett cserélni.