Társoldalunk:

Jürgen Klopp: ismét felszabadultan játszhatunk

2020.03.01. 13:18

Pozitív tanulságokat igyekezett levonni Jürgen Klopp, a toronymagasan listavezető, Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool vezetőedzője azután, hogy csapata szombaton óriási meglepetésre 3-0-ra kikapott a kiesés ellen küzdő Watfordtól az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában.

A Liverpool a csúcsbeállítást jelentő, sorozatban aratott 18 győzelem után kapott ki ismét a Premier League-ben, a mostani szezonban először maradt alul, és 44 meccses veretlenségi szériája szakadt meg a bajnokságban.

"Mostantól ismét felszabadultan játszhatunk, nem kell már rekordot megvédenünk vagy felállítanunk, hanem egyszerűen csak újra próbálunk nyerni" - jelentette ki Jürgen Klopp. "Ennek semmi köze nem volt a fáradtsághoz. Nem egyszerű megmagyarázni, de szerintem nem ennek kellene lenni a világfutball legnagyobb szenzációjának" - mondta az 52 éves német tréner, hozzátéve, csapata eddig emberfeletti teljesítményt nyújtott, és megígéri, hogy továbbra is 100 százalékot adnak ki magukból.

A tabellát 22 ponttal vezető Liverpool (második helyezett Manchester City eggyel kevesebb meccset játszott) továbbra is nagyon kedvező helyzetben van, hogy 1990 után ismét bajnok legyen.