A Liverpoolt gyászba borító klubot Sir Elton John juttatta a csúcsra

Horizontal
Watford's English striker Troy Deeney celebrates with teammates after scoring his team's third goal during the English Premier League football match between Watford and Liverpool at Vicarage Road Stadium in Watford, north of London on February 29, 2020. (Photo by Justin TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League (PL) 28. fordulójában hatalmas meglepetésre a kiesés ellen küzdő Watford 3-0-ra megverte a Liverpoolt, ezzel pontot téve Jürgen Klopp együttesének 44 meccs óta tartó veretlenségi sorozatára. A találkozó hőse a kétszer is eredményes Ismaila Sarr volt, aki még gólpasszt is adott a mérkőzésen. A watfordi klub különleges színfoltja a bajnokságnak, mert nem sok együttes mondhatja el magáról, hogy egy világhírű zenész elnöksége alatt lett naggyá. Ezen kívül az sem túl gyakori, hogy egy csapat 22 éves játékosának a rivális szurkolók legszívesebben szobrot állítanának a saját stadionjuk előtt.

Az Oroszlánkirály betétdaláért Oscar-díjat kapott Sir Elton John igazi megszállott rajongója a Watfordnak. A világhírű énekes-dalszerző annyira magáénak érezte már fiatalon is a klub dolgait, hogy óriási összegeket fektetett az együttesbe a 70-es, 80-as években.

1976-ban ő lett a klub elnöke és igazgatója is egyben, regnálása alatt a csapat három osztályt lépett felfelé, egészen az élvonalig.

A Watford 1983-ban második lett a bajnokságban, rá egy évre pedig az Evertonnal játszott az FA-kupa döntőjében (2-0-ra kikaptak). Utóbbi sorozatban 2019-ben sem volt szerencséjük, akkor a Manchester City rúgott nekik hat gólt a fináléban. Erre a találkozóra a watfordi futballistákat Sir Elton John kisfiai kísérték ki a pályára.

A 72 éves művész anyagi és egyéb támogatásaiért rendkívül hálás volt a Watford, ezért 2019 áprilisában a csapat bevonuló dala helyett, amely 1964 óta a „Z cars" volt, a sztár egyik legnagyobb slágerét, az "I am still standing"-et játszották le.

Sir Elton John a klub egyik legnagyobb szurkolója. Forrás: Getty Images

A mostani bajnoki kiírásban a szombati siker előtt a csapat legutóbb január 12-én, a Bournemouth együttesét győzte le a PL-ben.

A végeredmény, akárcsak a Liverpool elleni meccsen, ott is 3-0 lett. A januári mérkőzésen a Liverpool ellen kétszer is eredményes Ismaila Sarr nem talált be, de gólpasszt ugyanúgy adott, mint Jürgen Klopp csapata ellen.

A Watford jelenleg legértékesebb labdarúgója az előbb említett 22 éves szenegáli focista a maga 27 millió eurós becsült értékével.

Sarr szombati produkciója után egyébként az Arsenal szurkolói online kezdtek önkéntes szerveződésbe, hogy szobrot állítassanak a saját stadionjuk előtt a watfordi focistának.

Tennék mindezt azért, mert a liverpooli vereséggel eldőlt, hogy az Arsenal marad az egyetlen olyan csapat, amelynek sikerült veretlenül megnyernie a PL-t.

A fiatal szélső egyetlen problémája, hogy rendkívül sérülékeny. Az elmúlt egy évben gondjai voltak a combjával, a bokájával és a térdével is.

2019 januárja és 2020 januárja között több mint három hónapig nem állhatott a csapat rendelkezésére.

Ismaila Sarr (bal oldalon) megállíthatatlan volt a Liverpool ellen. Forrás: AFP/Justin Tallis

Edzőügyben finoman fogalmazva sem a legkiegyensúlyozottabb a klub. Még tavaly szeptemberben jött a hír, hogy mindössze 4 PL-fordulót követően a Watford megvált vezetőedzőjétől, Javi Graciától.

Régi-új mesterként visszatért az együtteshez a szintén spanyol Quique Sánchez Flores, akit kevés siker, és 85 munkában töltött nap után elbocsátottak a klubtól.

December 6-án meglett Flores utódja, Nigel Pearson, akit az idény végéig bíztak meg a feladattal, hogy segítse megtalálni a kiutat a kiesőzónából.

Az 56 esztendős szakembernek volt már tapasztalata a PL-ben, korábban a Newcastle United, a Southampton és a Leicester City együttese mellett is vezetőedző volt.

A csapat 28 fordulót követően 27 ponttal a 17. helyen áll a bajnokságban, ami az utolsó nem kiesőhely a PL-ben. Ez ügyben az igazsághoz két dolog is hozzátartozik.

Egyrészt a 19. Aston Villának 25 pontja és eggyel kevesebb lejátszott meccse van. Másrészt a 18. Bournemouth is 27 pontos a PL-ben, így elmondható, hogy nem kevés izgalmat rejt majd a kiesés elleni harc a pontvadászat végéig.

Ám akár kiesik a Watford, akár nem, azt már senki sem veheti el tőle, hogy 2020. február 29-én ők szakították meg a Liverpool 44 meccses veretlenségi sorozatát.