Társoldalunk:

Nehezen nyert a Sevilla az Osasuna ellen - videó

2020.03.01. 13:57

A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Sevilla már 2-0-ra is vezetett az Osasuna ellen hazai pályán, de a vendégek tíz emberrel is egyenlíteni tudtak, azonban a végén a hazaiak 3-2-re megnyerték a meccset.

A forduló vasárnapi nyitómérkőzésének legnagyobb kérdése az volt, hogy a Sevilla győzni tud-e otthon, hogy újra a dobogón álljon a tabellán, vagy egyre messzebb kerülhet a Bajnokok Ligája indulást érő helyektől.

Alig negyedórát kellett várni az első gólig, Youssef En Nesyri kapott egy szép passzt, majd higgadtan helyezte az Osasuna kapujába a labdát.

A Sevilla az első játékrész hosszabbításában egy szögletet követően szerezte meg a második találatot, így 2-0-s előnnyel mehetett a hazai csapat az öltözőbe a szünetre.

A második 45 perc is a hazaiaknak kezdődött jobban. Gólt ugyan nem szereztek, de az 54. percben az Osasuna kapusát, Sergio Herrerát állította ki a bíró a VAR segítségével, miután a vendég játékos a tizenhatoson kívül kézzel tisztázott a Sevilla futballistája elől.

A tíz emberre fogyatkozó vendégeket „felébresztette" az eset, olyannyira, hogy a 64. percben egy, a tizenhatos sarkáról járó szabadrúgás után Aridane fejesével 2-1-re szépítettek.

A vendégek itt nem álltak meg, a 72. percben ismét a bírón és a VAR-on volt a világ szeme. Hosszú videózás után büntetőt ítéltek az Osasuna javára, mert egy beadásnál a Sevilla labdarúgója kézzel blokkolta a labdát (igaz, a keze a teste előtt volt). Roberto Torres állt a tizenegyes mögé és magabiztosan lőtt a kapuba.

Az összecsapás végén a sok videózás miatt nyolc perc hosszabbítás állt a felek rendelkezésére, hogy esetleg eldöntsék a három pont sorsát. A 93. percben aztán En Nesyri jól használta ki az Osasuna kapuja előtti kavarodást, majd belőtte a Sevilla harmadik, és a mérkőzés utolsó gólját, amivel 3-2-re nyert a hazai együttes.