Társoldalunk:

Súlyos szankciókat javasol a Bayern München elnöke a szombati botrány után

2020.03.01. 08:51

Szombaton a Bayern München 6-0-ra győzött a Hoffenheim otthonában. A találkozó mégsem a nagyszerű gólokról, hanem a bajor szurkolók akcióiról marad emlékezetes. A bajnoki címvédő fanatikusai kifeszítettek egy transzparenst, amelyen a Hoffenheim tulajdonosának, a dúsgazdag Dietmar Hoppnak üzentek, nem éppen irodalmi stílusban. Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub elnöke és ügyvezető igazgatója kemény véleményt fogalmazott meg a történteket követően.

„A Bayern München szemszögéből nézve rendkívül ideges vagyok ezek miatt az idióták miatt. Azt kell mondjam, hogy eljött a pillanat, amikor az egész Bundesligának, a Német Labdarúgó-szövetségnek össze kell fognia és együtt kell tennie ezek ellen az idióták ellen... Nincs bocsánat az ilyen tettekre." – kezdte mondandóját Rummenigge.

A 64 éves klubvezető kitért arra is, hogy mi is lehetne a megoldás az ilyen esetek elkerülésére: „Túl sokáig fordítottunk hátat, kerültük ki ezeket a dolgokat. Túl sokáig toleráltuk ezt az egészet, és most eljött az ideje, hogy újragondoljuk, mit és hogyan tegyünk. Most már lépnünk kell ez ügyben.
Ezeknek az embereknek, ahogy viselkedtek a meccsen, nincs többé helyük futballstadionban."