Japánban is halasztják a focibajnokságot a koronavírus miatt

Novel coronavirus outbreak / Japan New case mystery virus Beijing Shenzhen people wear MASK China Jan. January 2020 China's Lunar New Year holiday Tens of thousands of people travel VISIT overseas holiday Wuhan city announce another patient die dead DEATH
Spectators wear a mask during J1 League 1st Sec. match between Shonan Kawasaki Flontale and Sagan Tosu at Todoroki Stadium in Kawasaki, Kanagawa Prefecture on Feb. 2, 2020. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
A Japán Labdarúgó Liga elhalasztott hét kupatalálkozót a koronavírus-járvány terjedése miatt, és azt tervezi, hogy március közepéig az összes hazai futballmérkőzést elnapolja.

A közép-kínai Vuhanból kiindult új típusú koronavírus-járványban a fertőzöttek száma Kínában 77 658 főre emelkedett, 2663-an életüket vesztették az ország szárazföldi részén, miközben a gyógyultak száma 27 ezer fölé emelkedett. Japánban 870 esetet regisztráltak, és eddig ott négy halottja van a járványnak.

Japánban is halasztanak a koronavírus miatt Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Kunihiko Miura

A liga közlése szerint a szerdai mérkőzések halasztása része a vírus megállításáért foganatosított intézkedéseknek.

"A J League mindent elkövet azért, hogy megelőzze a fertőzést és magakadályozza a terjedését" - áll a szervezet közleményében.

A járvány terjedése miatt az elmúlt hetekben, napokban számos sporteseményt elhalasztottak vagy más helyszínre tettek át Japánban. Az első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság ugyanakkor a terveknek megfelelően elrajtolt a hétvégén, néhány klub azonban arra kérte a szurkolókat, hogy szájmaszkban érkezzenek, továbbá fertőtlenítő szereket is osztogattak a stadionokban.

A nyári tokiói olimpiát illetően Kató Kacunobu egészségügyi, munkaügyi és népjóléti miniszter kedden úgy fogalmazott, még mindig túl korai lenne az esetleges halasztásról beszélni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napokban arról tájékoztatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy egyelőre nem kell válságtervet készíteni a játékok törlésére vagy áthelyezésére.