Zárt kapuk mögött rendeznék a Serie A mérkőzéseit

FC Internazionale v Benevento Calcio - Coppa Italia Inter Internazionale FC Milan Milano Serie A Calcio Soccer Italy Calciatore SPORT Italia
General view of the San Siro Stadium empty (the fans of Internazionale are disqualified for racist racist shouts) prior to the Coppa Italia match between FC Internazionale and Benevento Calcio at Stadio Giuseppe Meazza on January 13, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány által érintett területeken zárt kapuk mögött rendezhetik az olasz labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit.

Paolo Dal Pinto, a bajnokságot szervező Serie A elnöke hétfőn levelet írt az olasz kormánynak, miszerint a találkozók elhalasztása helyett azt javasolja, a fertőzéssel érintett területeken játszó együttesek nézők nélkül lépjenek pályára. Ennek oka elsősorban az, hogy a nyári Európa-bajnokság miatt a küzdelmeknek május 14-ig be kell fejeződniük.

A sportminiszter Vincenzo Spadafora ugyancsak ezzel a javaslattal élt az olasz miniszterelnök Giuseppe Conte felé. Döntés később várható.

"Fennáll a lehetősége, hogy a következő hetekben a sportesemények zárt kapusak legyenek, ugyanis akkor az emberek könnyebben maradnak otthon" – fogalmazott Maurizio Casasco, az Olasz Sportgyógyászati Szövetség elnöke, aki kiemelte, nem csak a labdarúgásra vonatkozhat a megszorítás.

Üres lelátók előtt rendezhetik a milánói San Siróban a legnagyobb olasz rangadót, az Inter–Juve mérkőzést is Forrás: NurPhoto/Giuseppe Cottini/NurPhoto/Giuseppe Cottini

A Lombardia és Veneto tartományt sújtó koronavírus-járvány miatt vasárnap négy összecsapás – az Atalanta-Sassuolo, a Verona-Cagliari, a Torino-Parma és az Internazionale-Sampdoria – maradt el a Serie A-ban, míg a harmadosztály teljes hétközi fordulóját törölték.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Inter normál körülmények között lejátszhatja-e csütörtökön a bolgár Ludogorec elleni Európa-liga visszavágóját.

Most vasárnap a bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú Juventus-Internazionale rangadót rendeznének az olasz élvonalban.

A legfrissebb adatok szerint immár heten veszítették életüket, ebből hatan az északnyugat-olaszországi Lombardia tartományban a koronavírus okozta fertőzés nyomán. A fertőzöttek száma meghaladja a 200-t, ebből több mint 170 személyt Lombardiában, több mint 30-t Venetóban tartanak számon.