Vágólapra másolva!
A vasárnap 18 órakor kezdődő AS Roma–Lecce olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzésre a fővárosba tartó vendégszurkolókra egy benzinkút közelében támadtak rá a Bari szurkolói.

A két pugliai csapat tartományi riválisnak számít, amin az sem változtat, hogy a Lecce most az élvonalban (Serie A), míg a 2018-ban csődbe ment Bari a harmadosztályban (Serie C) játszik. A Lecce vasárnap 18 órától az AS Roma vendégeként lép pályára, a szurkolók pedig reggel el is indultak, de közülük néhányan csak a 250 kilométerre lévő Cerignoláig jutottak, ahol egy autópálya-pihenőnél – a Football Italia híroldal szerint – több száz Bari-huligán várt rájuk.

A kirobbant verekedésnek nemcsak személyi sérültjei lettek, hanem komoly anyagi kár is keletkezett, miután a Lecce-drukkerek egyik kisbuszát felgyújtottak, ami teljesen ki is égett.

Az anyagi kár jelentős:

Az AS Roma–Lecce mérkőzést 18 órától rendezik a római Stadio Olimpicóban. A délutáni Genoa–Lazio mérkőzés mellett ez az egyetlen Serie A-találkozó, amit a koronavírus miatti elrendelt észak-olaszországi karantén miatt megrendeznek.