Vágólapra másolva!
Az NB I 22. fordulójában a MOL Fehérvár FC 4-1-ra nyert a Zalaegerszeg ellen. Nikolics Nemanja büntetőt rontott, Ivan Petrjak három gólt szerzett. A Budapest Honvéd-Puksás Akadémia meccsen Davide Lanzafame előbb büntetőt rontott, majd egy másik tizenegyesből gólt szerzett, a vége 1-1 lett azon a meccsen.

Remekül kezdte a rendkívül nehéz helyzetben lévő ZTE elleni meccset a Fehérvár, Stopira ugyanis már az 5. percben gólt szerzett egy szögletet követően.

A folytatásban többet volt a labda a Fehérvárnál, Ivan Pterjak egyszer a kapufát találta el, de a ZTE előtt is akadtak lehetőségek, egyszer Radó András is eltalálta a kapufát.

A második félidőt is remekül kezdte a Fehérvár. Előbb Petrjak harcolt ki büntetőt, de Nikolics Nemanja nem tudta gólra váltani, Demjén Patrik védte a lövését. A kipattanó után újra Nikolics elé pattant a labda, ő Petrjaknak passzolt, az ukrán pedig éles szögből meglőtte csapata második gólját. A tizenegyes előtt még a ZTE játékosa, Szépe János kapott piros lapot.

Petrjaknak megjött a kedve a góllövéshez, ugyanis az 57. és a 61. percben is gólt szerzett, 12 perc alatt ért el mesterhármast.

A 85. percben szépített a Zalaegerszeg, Radó András tizenegyesből volt eredményes.

A második félidőben Joan Carrillo két fiatalt, Nyári Patrikot és Szabó Leventét is pályára küldte, utóbbi ezen a meccsen debütált az NB I-ben.

A Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent játszott a vendég Puskás Akadémiával. Jó iramban kezdődött a találkozó, amelynek tizedik percében Lanzafame harcolt ki büntetőt, az olasz támadó jobb alsóba sarokba tartó tizenegyesét azonban Hegedüs Lajos gyors vetődéssel hárította. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték mellett a vendégek a kapura is veszélyt jelentettek, viszont a kispesti támadások legtöbbje a felcsútiak hatékony letámadása miatt már a félpálya környékén elhalt.

A Honvéd a második félidő elején is büntetőhöz jutott, Lanzafame akkor is a jobb alsó sarkot célozta meg, de már sikerrel, mert Hegedüs reagálni sem tudott a lövésre.

Azonnal támadóbb szerkezetre váltott a vendégcsapat, de hiába irányította a játékot, nem jutott el helyzetig, mert nem tudta feltörni a jól záró kispesti védelmet. A házigazdák eközben veszélyesen kontráztak, csak nem tudták gólra váltani ígéretes helyzeteiket. Ez a 88. percben bosszulta meg magát, amikor Lovric ártalmatlan helyzetben buktatta Mebrahtut, ami büntetőt ért a vendégeknek, Knezevic pedig egyenlített.

A Puskás Akadémia így vendégként megőrizte tavaly augusztus 17. óta tartó veretlenségét, azóta négy győzelem mellett ötödször ért el döntetlent. A kispestiek viszont házigazdaként veretlenek továbbra is a Puskás Akadémiával szemben: négy győzelem mellett másodszor végeztek döntetlenre.

Budapest Honvéd FC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2283 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Lanzafame (53., tizenegyesből), illetve Knezevic (88., tizenegyesből)
sárga lap: Ikenne-King (41.), Moutari (43.), Lovric (87.), illetve Varga J. (10.), Szolnoki (30.), Knezevic (60.), Hadzsiev (89.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Ikenne-King (Mezgrani, 70.), Gazdag (Kesztyűs, 75.), Hidi, Nagy G., Aliji - Lanzafame, Moutari (Ugrai, 81.)

Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. (Mebrahtu, 71.) - Varga J. (Plsek, 56.),Urblík - Slagveer (Tamás N., 67.), Knezevic, Gyurcsó - Vanecek

A kiesés ellen küzdő Paks fordulatos mérkőzésen 4-2-re legyőzte a vendég Debrecent. A tolnaiak két vereséget követően tudtak ismét nyerni, míg a hajdúságiak egymás után a második kudarcukat szenvedték el a bajnokságban.

A gyors vendégtalálat megadta a mérkőzés alaphangját, a debreceni vezetés aktívvá tette a hazaiakat. Több kisebb helyzet után aztán a félidő derekán Kulcsár bombagóljával sikerült egyenlíteniük, majd miután lendületben maradtak, Böde félpályás szólójával a vezetést is átvették.

A debrecenieknek csak a félidő hajrájára sikerült kijönniük a paksi szorításból, ekkor azonban akár egyenlíthettek is volna.

A szünet után is inkább a házigazdák irányítottak, mégis a kontrákra építő Debrecen szerzett újabb gólt - Garba jó cserének bizonyult. Az utolsó húsz percben sok volt a szabálytalanság, emiatt gyakran állt a játék, de végig inkább a Paks állt közelebb a győzelemhez, s a hajrában sikerült is megszereznie harmadik, majd az utolsó pillanatokban negyedik gólját. Hazai részről végül az is belefért, hogy a 90. percben - 3-2-es állásnál - Balogh büntetőt hibázzon.

Paksi FC-Debreceni VSC 4-2 (2-1)
Paks, 1200 néző, v.: Berke
gólszerzők: Kulcsár (26.), Böde (31.), Sajbán (87.), Windecker (93.), illetve Szécsi (5.), Garba (65.)
sárga lap: Szabó J. (28.), Kulcsár (33.), Hahn (63.), illetve Ferenczi (14.), Pávkovics (72.), Baráth (85.)

Paks: Holczer - Kulcsár (Sajbán, 73.), Poór, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. - Szakály D., Bertus (Windecker, 82.), Balogh B. - Böde, Hahn (Haraszti, 78.)

Debrecen: Kosicky - Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Kusnyír, Baráth - Bódi, Szécsi (Varga K., 58.), Trujic (Milunovic, 75.) - Adeniji (Garba, 58.)

Az Újpest 1-0-ra nyert a sereghajtó Kaposvár vendégeként. A hazaiak sorozatban hetedik tétmeccsüket veszítették el, míg a fővárosiak hat nyeretlenül megvívott találkozó után győztek ismét.

Nagyon hamar megszerezte a vezetést a vendég együttes, a Nwobodo buktatásáért megítélt tizenegyest az 5. percben Novothny lőtte a hazaiak kapujába, ezzel pályafutása 40. NB I-es gólját szerezte meg. A folytatásban is az Újpest irányította a játékot, Nwobodo a második lila-fehér találatot is megszerezhette volna, de ziccerben a kapu fölé lőtt. A statisztikai adatok alapján kiegyenlített volt a küzdelem az első félidőben, a hazaiak ötször, a vendégek hatszor próbálkoztak kapura lövéssel.

Fordulás után a fővárosiak az eredmény őrzésére és a gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, aztán előbb a Kaposvár jutott kapufáig, majd az Újpest veszélyeztetett két perc alatt kétszer is.
A hajrában a hazaiak előtt még adódott nagy gólszerzési lehetőség, de nem tudták megakadályozni az Újpestet abban, hogy a naptári évben először tétmérkőzést nyerjen.

Kaposvári Rákóczi FC-Újpest FC 0-1 (0-1)
Kaposvár, 1096 néző, v: Erdős
gólszerző: Novothny (5. - tizenegyesből)
sárga lap: Nagy J. (63.), Vachtler (86.), Nagy T. (90.), illetve Ristevski (56.)

Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Hegedűs D. (Nagy T., 61.), Tarasovs, Fodor - Nagy J., Jakimiv (Szakály A., 55.) - Nagy K. (Pintér, a szünetben), Borbély, Csiki - Ádám

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic - Csongvai, Onovo - Calcan (Bacsa, 66.), Nwobodo, Perosevic (Szakály P., 57.) - Novothny

A Diósgyőr az utolsó tíz percben két gólt szerezve 2-2-es döntetlent játszott Kisvárdán. Lendületesen kezdte a találkozót a Kisvárda, amely Protic révén több veszélyes akciót vezetett a bal oldalon. Tíz perc után kiegyenlítetté vált a játék, amely többnyire a két tizenhatos közt folyt a sok pontatlan passz miatt. A félidő közepén aztán Brkovic nagy hibáját kihasználva Viana robogott el a jobb szélen, majd tökéletes tálalását Cukalasz értékesítette. A vendégek hátrányban sem tudtak újítani, így komolyabb helyzet nélkül telt el a szünetig hátralévő idő.

A miskolciakon a pihenő sem segített, elképzelés nélkül és erőtlenül futballoztak, a Kisvárda védelmének jószerivel csak néhány beadást kellett hatástalanítania, Dombónak pedig egy-két rutinfeladatot leszámítva dolga sem volt. A hajrához közeledve aztán Melnyik lövése megduplázta a hazai előnyt, Tischler viszont három méterről sem tudta végleg eldönteni a három pont sorsát.

A kimaradt ziccer alaposan megbosszulta magát, mivel a DVTK csereemberei közül előbb Molnár - csapata első komoly helyzetét értékesítve - szépített, majd Egerszegi egyenlített. Az utolsó pillanatban Tischler még egy helyzetet kihagyott, így hiába játszott a mérkőzés nagyobb részében fölényben a Kisvárda, meg kellett elégednie egy ponttal.

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 2-2 (1-0)
Kisvárda, 2512 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Cukalasz (23.), Melnyik (76.), illetve Molnár G. (82.), Egerszegi (89.)
sárga lap: Lucas (36.), illetve Tabakovic (67.), Iszlai (74.)

Kisvárda: Dombó - Melnyik, Kravcsenko, Rubus, Protic - Lucas, Kraszjuk - Gosztonyi (Sassá, 60.), Cukalasz, Grozav (Obradovic, 87.) - Fernando Viana (Tischler, 80.)

Diósgyőr: Danilovic - Sesztakov, Brkovic, Polgár, Vági (Egerszegi, 80.) - Iszlai, Márkvárt - Hasani, Rui Pedro (Molnár G., 66.), Kiss T. - Ivanovski (Tabakovic, 66.)

Eredmények:
Budapest Honvéd-Puskás Akadémia 1-1
Kaposvár-Újpest 0-1
Kisvárda-Diósgyőri VTK 2-2
MOL Fehérvár FC-Zalaegerszeg 4-1
Paks-Debreceni VSC 4-2

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista