Vágólapra másolva!
A Levante a Barcelona után a Real Madridot is legyőzte saját stadionjában a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. Nehéz helyzetbe került Zinédine Zidane csapata a március 1-jei El Clásico előtt.

Miután a Barcelona szombat délután 5-0-ra legyőzte az Eibart és átvette a vezetést a La Ligában, a Real Madrid győzelmi kényszerben lépett pályára Valenciában. Zinédine Zidane a Levante ellen a

Courtois – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric, Kroos – Isco, Benzema, Hazard

tizenegyet küldte pályára a bajnokság 13. helyén álló csapata ellen. Paco López csapatában a Real-nevelés Borja Mayoral, illetve a játéknap előtt 10 góljával a legeredményesebb spanyolnak számító Roger Martí voltak a támadók.

Eden Hazard nem sokkal ezelőtt épült fel, de a Levante ellen ismét megsérült Forrás: AFP/Jose Jordan

Az első félidőben a vendégek 11 kapura lövéssel próbálkoztak, amiből öt el is találta a kaput. Szemben a hazaiakkal, akik két kísérletből egyszer sem tették próbára Thibaut Courtios-t. A legnagyobb helyzetei Karim Benzemának, Casemirónak és Luka Modricnak voltak. A francia és a horvát játékos esetében Aitor Fernández védett bravúrral, míg Casemiro az üres kaput vehette célba, azonban melléfejelt.

Az első játékrész 0-0-val ért véget, komoly hazai helyzet nélkül.

A szünet után nem kellett sokat várnia a Ciutat de Valencia közönségének, a 48. percben a volt újpesti játékos, Enis Bardhi próbálkozhatott, lövése már kapura tartott, viszont utat nem talált Courtois kapujába.

Az 53. percben a sérülés után nemrég visszatérő Eden Hazard mutatott magáról életjeleket, a belga egy nagyszerű szlalomot követően a kapussal szemben találta magát. azonban Fernández védte a ziccerét.

A 66. percben a nem sokkal korábban megrúgott és bokasérülést szenvedett Hazard helyét Vinícius Jr. vette át.

Ahogy telt az idő, a fővárosiak úgy kerültek egyre nehezebb helyzetbe. A 73. percben beállt Lucas Vázquez is, aki Isco helyett kapott lehetőséget Zidane-tól.

A Real pórul járt, és a 79. percben José Luis Moráles góljával megszerezte a vezetést a Levante.

A spanyol középpályás Courtois fölött bombázta be a labdát a kapuba.

A 82. percben egyenlíthetett volna a listavezető. Vinícius passzába Karim Benzema borzasztóan ért bele, így a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. A vendégek a hátralévő tíz percben már nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, így

A Levante 1-0-ra legyőzte a bajnokságban 15 mérkőzés óta veretlen Real Madridot.

A Real a Celta Vigo elleni 2-2 után ezúttal sem tudott nyerni, aminek köszönhetően a Barcelona visszavette a vezetést a táblázaton. A Levante a szezonban korábban a katalánokat is legyőzte saját pályáján, ezzel páratlan bravúrt mutatott be a kisebb valenciai együttes.

A 277. El Clásico előtt a Barcelona a spanyol bajnokság történetének legeredményesebb csapata lett.

La Liga, 25. forduló:
Levante-Real Madrid 1-0 (0-0)
korábban:
Real Sociedad-Valencia 3-0 (2-0)
FC Barcelona-Eibar 5-0 (3-0)
Celta Vigo-Leganés 1-0 (0-0)
vasárnap játsszák:
Osasuna-Granada 12.00
Alavés-Athletic Bilbao 14.00
Real Valladolid-Espanyol 16.00
Getafe-Sevilla 18.30
Atlético Madrid-Villarreal 21.00
pénteken játszották:
Real Betis-RCD Mallorca 3-3 (2-2)