Sydneyben kell játszania az olimpiai selejtezőket a kínai női focicsapatnak

Horizontal
Ausztráliába kényszerül a kínai női fociválogatott
Vágólapra másolva!
A kínai női labdarúgó-válogatott a koronavírus-járvány miatt Sydney-ben játssza hazai olimpiai selejtezőjét.

Az ázsiai sportági szövetség pénteki bejelentése szerint azért helyezték át a Koreai Köztársaság elleni március 11-i mérkőzést, hogy ezzel elkerüljék az esetleges utazási bonyodalmakat, amelyeket a csütörtök éjfélig 2236 életet követelő járvány okoz.
A kínai szövetség - ugyancsak pénteken - közölte: a férfi válogatott márciusi világbajnoki selejtezőit - a Maldív-szigetek ellen hazai pályán, míg Guam ellen idegenben lép pályára a nemzeti csapat - egyaránt a thaiföldi Buriramban rendezik.

Ausztráliába kényszerül a kínai női fociválogatott Forrás: AFP/Jeremy Ng

A koronavírus-járvány számos sporteseményre volt hatással. Labdarúgásban például elhalasztották az ázsiai Bajnokok Ligájában azokat a találkozókat, amelyekben kínai együttesek érintettek. A járvány gócpontjában, Vuhanban került volna sor egy négycsapatos női selejtezőtornára Kína, Ausztrália, Tajvan és Thaiföld részvételével, a tornát Ausztráliába helyezték át. Kínában elhalasztották a bajnokikat az összes futballigában. A Vietnámba tervezett februári nemzetközi találkozókat pedig mind más országban, Mianmarban és a Fülöp-szigeteken játsszák le.