Vágólapra másolva!
Raheem Sterling, aki a Premier League (PL) legértékesebb játékosa és vele együtt a Manchester City futballistája is, megtörte a csendet a klubot sújtó kétéves, nemzetközi szerepléstől eltiltó határozat kapcsán.

A pénzügyi fair play súlyos megsértése miatt kitiltotta a nemzetközi kupaporondról a Manchester Cityt a következő két idényre az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) február 14-én, valamint 30 millió euró bírságot szabott ki az egyesületre. A klub fellebbez a döntés ellen a svájci Sportdöntőbíróságnál (CAS), így ez az ügy még nincs lezárva.

Az angol válogatott labdarúgót a február 26-ai, Real Madrid elleni, idegenbeli egyenes kieséses Bajnokok Ligája (BL) mérkőzés kapcsán kérdezte a sajtó a tiltásról. „Ez egy olyan dolog, amiről jelenleg még nagyon keveset tudunk és még nincs eldöntve semmi.

Hosszú út áll még az egyesület előtt ez ügyben, nekünk most várni kell, hogy mi fog történni, de a klub teljes bizalmamat élvezi ezzel kapcsolatban."

A 160 millió euróra taksált játékos a Real Madrid elleni párharc kapcsán is nyilatkozott:

„Ha jól akarod csinálni a dolgokat, akkor úgy gondolom a legjobb, amit tehetsz, hogy a legjobbak ellen játszol, és ebből a szempontból nincs nagyobb kihívás, mint a Real Madrid."