Pep Guardiola a tiltás ellenére marad a Manchester Citynél

fbl Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola takes his seat during the UEFA Champions League football Group C match between Manchester City and Shakhtar Donetsk at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on November 26, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Manchester City 2-0-ra nyert a West Ham ellen egy elhalasztott bajnokin szerda este. A lefújás után Guardiola elmondta, akkor is marad a Manchester Citynél, ha az UEFA helybenhagyja csapata kétéves eltiltását a nemzetközi kupasorozatoktól.

Pep Guardiola elmondása szerint akkor is marad, ha nem lesz sikeres a fellebbezés az UEFA döntése ellen. A klubot a pénzügyi fair-play szabályok megsértése miatt tiltotta el az UEFA, sokan attól tartanak, hogy ha marad a tiltás, az edző és kulcsjátékosok is távozhatnak.

„Nem fontos, mi történik, én személy szerint biztosan itt leszek.

Először is azért, mert szeretnék maradni, tovább is, mint ameddig a szerződésem érvényes. Segíteni akarom a klubot, hogy tudjuk tartani a szintet, amit sikerült elérnünk, talán jobban, mint valaha. Miért kéne mennem, amikor alig egy hónapja mondtam, hogy mennyire szeretem ezt a klubot és szeretek itt lenni. Beszéltünk a játékosokkal, a következő három hónapban koncentrálunk, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle" – mondta Guardiola.

Pep Guardiola marad Manchesterben, ha nem rúgják ki Forrás: AFP/Oli Scarff

„Történt, ami történt, de még nincs vége. A klub fellebbez, magabiztos vagyok, szerintem érhetünk el sikert. Amikor hiszel az igazadban, akkor küzdeni kell, a klub pedig ezt fogja tenni, még nincs vége."
Guardiola üzent a Barcelonának is, a riporter szerint ugyanis olyan hírek érkeztek onnan, miszerint örülnek a City kizárásának, fantasztikusnak nevezték az UEFA munkáját.

„Ha Barcelonában boldogok, mert eltiltottak minket, azt mondanám, hogy várjuk meg a fellebbezést. De adnék egy tanácsot is, ne beszéljenek túl hangosan, mert bárki kerülhet hasonló helyzetbe. Fellebbezünk, és talán még össze is futhatunk a Barcelonával a Bajnokok Ligájában" – mondta Guardiola.