Vágólapra másolva!
Miután Ousmane Dembélé súlyos sérülést szenvedett, az FC Barcelona az átigazolási időszak lejárta után külön engedélyt kapott a ligától, hogy szerződtethessen valakit a francia világbajnok pótlására. A katalán klub kifizette Martin Braithwaite 18 millió eurós kivásárlási árát, így a dán válogatott támadó úgy távozott a Leganéstől, hogy a kiesés ellen küzdő kiscsapatnak semmilyen beleszólása nem volt az üzletbe.

A Leganés jelen pillanatban 19 ponttal a 19. kieső helyen áll a La Ligában, két ponttal lemaradva a bennmaradást érő 17. helytől. A madridi csapat 24 bajnoki mérkőzésen 18 gólt lőtt, ebből Martin Braithwaite szerzett hatot, ami a csapat találatainak az egyharmada.

Martin Braithwaite az FC Barcelona pánikigazolása Forrás: Twitter

A 28 éves dán csatár góljaira nagy szüksége lett volna a Leganésnek – pláne miután a Sevilla januárban 20 millió euróért kivásárolta a szerződéséből a csapat marokkói támadóját, Jusszef en-Neszirit –, de mivel a Barca kifizette a kivásárlási árát, így nem volt beleszólása az üzletbe. Ráadásul a Leganés a Barcával ellentétben nem igazolhat új játékost, így pokolian nehéz lesz kiharcolnia a bennmaradást.

– mondta Martín Ortega, a Leganés vezérigazgatója.

Ennek következményeként a Leganés fellebbezést nyújtott be a spanyol szövetséghez, hogy kompenzációt kapjon, és szerződtethessen egy játékost.