Egy gól döntött Fehérváron, fordított a ZTE a Magyar Kupában

MOL Fehérvár, Újpest, Pátkai Máté
Pátkai Máté előtt is adódott kiváló gólszerzési lehetőség, de nem tudott betalálni
Vágólapra másolva!
A címvédő MOL Fehérvár otthon legyőzte az Újpestet, a ZTE FC pedig az első meccsen elszenvedett kétgólos vereség után hazai pályán 5-1-re győzte le a harmadosztályú Lipót Pékség csapatát a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján, így 3-1-es idegenbeli veresége ellenére továbbjutott. A Honvéd hosszabbítás után jutott túl a Haladáson.

A múlt keddi első mérkőzésen nem esett gól, és a második összecsapáson sem volt sok helyzet, a találkozó nagy részében a mezőnyben folyt a játék. A hazai csapat ugyan lendületesen kezdett, az első két percben akár háromszor is előnybe kerülhetett volna, a folytatásban azonban már nem volt ilyen veszélyes. Egy-egy lehetősége adódott még, de a befejezéseknél kétszer is határozatlan volt Nikolics Nemanja. Végül a macedón Visar Musliu döntött, aki a 89. percben egy szöglet utáni kavarodásnál gyorsan reagált és közelről passzolt a 2018-ban kupagyőztes fővárosiak kapujába.

A két csapat húsz napon belül harmadszor mérkőzött meg, a 270 percnyi foci összesen két fehérvári gólt hozott, azaz a fővárosi csapat képtelen volt egyszer is a Vidi kapujába találni.

Az MK tizenhatos mezőnyében a nyolc élvonalbeli csapat mellett nyolc alacsonyabb osztályú gárda volt érdekelt: négy a második, négy a harmadik vonalat képviselte. Mivel utóbbiak két párosításban is találkoztak, így két alacsonyabb osztályú együttes - az MTK Budapest és a Dorogi FC - továbbra is versenyben van.

Az NB III-as Lipót Pékség a hazai 3-1-es siker után bizakodva várhatta a visszavágót, az élvonalbeli ZTE azonban magabiztosan fordította meg a párharcot.

A Budapest Honvéd hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a másodosztályú Szombathelyi Haladás vendégeként.

A zöld-fehérek már az első félidőben ledolgozták egygólos hátrányukat, több gól pedig nem született a rendes játékidőben, így következett a ráadás, amelynek elején ismét a hazaiak találtak kapuba.

A továbbjutást végül Ivan Lovric szépítése döntötte el, a kispestiek idegenben szerzett góllal léptek tovább.

A Haladás búcsújával az MK nyolcas mezőnyében hat élvonalbeli csapat mellett két másodosztályú gárda érdekelt: az MTK Budapest és a Dorogi FC ráadásul egymással találkozik a negyeddöntőben az M4 Sporton megtartott sorsolás alapján. A címvédő MOL Fehérvár FC a ZTE FC-vel találkozik a négy közé jutásért. A párharcok első mérkőzéseit március 4-én rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

A negyeddöntő párosítását 19.45-kor sorsolják ki. A párharcok első mérkőzéseit március 4-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:
Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (0-1)
Továbbjutott: a Mezőkövesd Zsóry FC kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel.

ZTE FC-Lipót Pékség SE (NB III) 5-1 (2-0)
Tj.: a ZTE FC 6-4-es összesítéssel.

Paksi FC-Pécsi MFC (NB III) 1-0 (0-0)
Tj.: a Paksi FC kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

Puskás Akadémia FC-Békéscsaba 1912 Előre 3-0 (1-0)
Tj.: a Puskás Akadémia FC kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel

Dunaújváros (NB III)-MTK Budapest (NB II) 0-2 (0-1)
Tj.: az MTK Budapest kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

MOL Fehérvár FC-Újpest FC 1-0 (0-0)
Tj: MOL Fehérvár 1-0-s összesítéssel

III. Kerületi TVE (NB III)-Dorogi FC (NB II) 0-2 (0-0)
Tj.: a Dorog kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.

Szombathelyi Haladás (NB II)-Budapest Honvéd 2-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Tj.: a Budapest Honvéd 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.