Vágólapra másolva!
Orbán Willi felépülőben, Kádár Tamást a tartalékokhoz száműzték, Dzsudzsák Balázs feljebb lépett, Nikolics Nemanja hazatért, Feczesin Róbert a másodosztályba igazolt. Sok minden történt a március végi, bolgárok elleni magyar kerettel kapcsolatba hozható labdarúgókkal, így Marco Rossi szövetségi kapitány biztosan egy kissé újjászervezett csapattal fog nekiesni az első Eb-pótselejtezős ellenfélnek. A DIGI Sport híradójának adott interjújában az olasz szakember elárulta, hogy kik lehetnek új nevek a csapatban, és ki az, aki már biztosan nem számíthat meghívóra.

"Orbán Willivel egy hete beszéltem, már elkezdte a futást, de várnunk kell a március 16-i kerethirdetésig, reméljük, még előtte elkezd játszani, és behívhatjuk. Kádár Tamás esete komplikáltabb, mert nemcsak, hogy nem játszik, de nem is edz együtt a Dinamo Kijev első csapatával.

– nyilatkozta a Sport24-nek Marco Rossi.

Amióta Nemanja Nikolics hazaigazolt Székesfehérvárra, újra felmerült, hogy a 32 éves csatár előbb-utóbb ismét válogatott legyen.

Van még egy hónapunk, ha addig állandó csapattag lesz és lövi a gólokat, akkor számításba vehetjük, beszélni fogunk. Én teljesen nyitott vagyok."

Nikolics Nemanja egyelőre nem lehet a magyar válogatott segítségére Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Feczesin Róbert őszi NB I-es gólkirályként igazolt a másodosztályú Vasashoz, így hiába lőtt legutóbb mesterhármast, a válogatottságának lőttek. "Beszéltem Róberttel, és mondtam neki, hogy sajnos a másodosztályú bajnokság szintje nem vethető össze a nemzetközi labdarúgás színvonalával.

Bernd Storck csapatában, a Cercle Brugge-ben gólt lőtt, jó teljesítményt nyújt, de nem emiatt hívnám be, hanem azért, mert az előző két-három meccsén nagyon komoly intenzitással és érzelemmel játszott, és eddig éppen ez hiányzott belőle.

Eppel Márton az elmúlt hetekben mutatott játékával kiérdemelheti a válogatottba szóló meghívóját Forrás: BELGA/AFP/Kurt Desplenter

Minden játékosnak, még akkor is, ha olykor hibázik, így kellene futballoznia.

A válogatottsági rekorder Dzsudzsák Balázs az Emírségekben a dobogóesélyes al-Ainhoz igazolt, amelyről azt mondta, olyan, mintha a PSV-ben játszana. "Nehéz összehasonlítani egy arab csapatot egy európaival, eleve más az időjárás, a páratartalom. De az ottani bajnokság gyorsasága nem éri el az európai top szintet. Dzsudzsák új csapata az egyik legjobb az Emírségekben, már nem a kiesés ellen, hanem új célokért kell küzdenie, volt csapata ellen gólt lőtt, jó teljesítményt nyújtott, és jók voltak a fizikai mutatói. Ha így folytatja, akkor még helye lesz a keretben."

De lesz-e helyük újaknak a keretben? Marco Rossi arra a kérdésre, hogy van-e esélye bekerülnie a Mezőkövesddel remeklő Cseri Tamásnak, illetve a fradista Otigba Kennethnek, így válaszolt: "Nem is tudom, hogyan lehetséges, hogy tudnak ezekről a nevekről, talán mert önök is nézik a meccseket, mint én" – válaszolta mosolyogva a kapitány. „Mert valóban, Cserit és Otigbát is figyeljük. Cseri, noha már 30 felett van, nagyon régóta kiemelkedően teljesít, ő a mezőkövesdi sikerek egyik kulcsa.

A kapitány tehát, úgy tűnik, minden váratlan eshetőségre fel van készülve, ez pedig mindenképpen jó előjel a március végi bolgár-magyar előtt.