Maguire szerint nem érdemelt piros lapot, Lampard a videobírót okolja

fbl Horizontal
Manchester United's English defender Harry Maguire celebrates on the pitch after the English Premier League football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on February 17, 2020. - Manchester United won the game 2-0. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United hétfő este 2-0-ra nyert Londonban a Chelsea ellen, ezzel a United először verte oda-vissza egy Premier League-idényben ellenfelét. A meccsen sokszor volt munkában a videobíró, általában a Chelsea kárára. A VAR két gólt vett el a londoniaktól, Maguire pedig sokak szerint egy piros lapot úszott meg.

A manchesteriek csapatkapitánya a meccs után elmondta, természetes reakció volt, amikor megrúgta Michy Batshuayit és semmi szándékosság nem volt benne.

"Tudom, hogy eltaláltam, de úgy éreztem, hogy rám fog esni, természetes reakció volt, hogy felemeltem a lábam, próbáltam megtartani. Nem rúgás volt és semmi szándékosság nem volt benne. Azt gondolom, jó döntés született, nem akartam bántani. Tőle is szeretnék elnézést kérni, szerintem jól döntött a játékvezető" - mondta Harry Maguire.

Az esetet egyébként vizsgálta a VAR, de a védő még sárgát sem kapott. Maguire később gólt szerzett, ez volt az első bajnoki gólja manchesteri mezben.

Az Origo olvasói szerint egyébként ki kellett volna állítani az angol védőt, ITT lehet szavazni az esettel kapcsolatban.

Maguire gólja volt a kegyelemdöfés Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Harry Maguire-t ki kellett volna állítani. Később nyilván ő szerezte meg a United második gólját. Komoly szerepe volt ezen a meccsen a VAR-nak, de nem a legjobban teljesített. Egyértelműen rossz döntés született, a videós segítséggel pedig ezt még nehezebb megemészteni. Ezért vezették be, annak ellenére, hogy lehet szeretni vagy utálni. Ezúttal rossz döntés született, és ez nem csak az én véleményem, mindenki ezt mondta, akivel beszéltem" - dühöngött a Chelsea menedzsere, Frank Lampard.

A meg nem adott gólokkal kapcsolatban Lampard elmondta, Zouma gólját nem kellett volna elvenni, mivel már Azpilicuetát is lökték, Giroud gólja viszont lesről született.

"Egy pillanatig sem gondolkodtam a dolgon. Szerintem szabálytalankodtak ellene, felborult, majd felemelte a lábát, hogy védje magát" - mondta az esetről a vendégek mestere, Ole Gunnar Solksjaer.