Meccs közben vonult le a pályáról a Porto focistája

fbl Horizontal
Moussa Maregát próbálja visszafogni Alex Telles
Vágólapra másolva!
A Porto csatára, a mali Moussa Marega meccs közben vonult le a pályáról, miután rasszista bekiabálások érkeztek a lelátóról. A Guimaraes elleni, 2-1-re megnyert meccsen ő lőtte csapata második gólját, ami után folyamatosan huhogtak neki a hazai nézők.

Amikor Marega elindult le a pályáról, saját csapattársai próbálták visszafogni, majd a Porto edzője, Sergio Conceicao is próbálta visszatartani, de nem sikerült, végül lecserélte a csatárt.

Moussa Maregát próbálja visszafogni Alex Telles Forrás: AFP/Miguel Riopa

Marega a nézőknek lefele fordított hüvelykujját mutatta, majd lesétált a pályáról. Marega egyébként már a gólja után is reagált a közönségnek, egy széket dobott be a pályára, ami után sárga lapot kapott.

Marega a meccs után elmondta, idióták, akik azért mennek meccsre, hogy másokat bántsanak, szerinte a játékvezető sem tett meg mindent, hogy megvédje őt.

Sergio Conceicao szerint játékosát a bemelegítéstől kezdve folyamatosan inzultálták. "Egy család vagyunk. A származás, a bőrszín, a magasság nem számít. Emberek vagyunk, mindenki megérdemli a tiszteletet" - mondta a Porto edzője a meccs után.

Később mindkét klub közleményben ítélte el a rasszista szurkolókat, a Guimaraesnél azt ígérik, mindent megtesznek, hogy többet ilyen ne forduljon elő.