Barcelonában máris reagáltak a Messiéket lejárató trollseregre

fbl Horizontal
Josep Maria Bartomeu elnökségét rengeteg botrány övezi
Vágólapra másolva!
AZ FC Barcelona elnöksége hivatalos közleményben tagadta, hogy a trollokat bérelt volna fel Lionel Messiék besározására és a Josep Maria Bartomeu klubelnök népszerűsítésére.

A katalán Cadena SER rádió úgy tudja, a klub vezetősége a 13 Ventures nevű kommunikációs céget bízta meg a feladattal, hogy hozzanak létre hamis felhasználókat - ezek ugyanúgy lehettek magánszemélyek, mint híroldalaknak látszó valójában álhír oldalak - és ezekkel támadják a klub vezetés házon belüli ellenzékét. Állítólag a felbérelt cég mintegy száz különböző Facebook- és Twitter-profilt hozott létre, és ezeken keresztül indítottak támadást olyan, a klubnál komoly befolyással bíró jelenlegi és egykori játékos, mint Lionel Messi, Gerard Piqué, Carles Puyol, Xavi, vagy éppen a korábbi sikeredző, Pep Guardiola ellen. De Joan Laporta korábbi klubelnök, sőt még a katalán függetlenségi törekvések irányítója, Carles Puigdemont is célkeresztbe került – ami a tartomány jelképének számító klub szurkolói között óriási csalódást kelthet.

Josep Maria Bartomeu elnökségét rengeteg botrány övezi Forrás: AFP/Ho

Néhány órával a botrány kirobbanása után a klub hivatalos közleményben tagadta, hogy bértrollokat alkalmazott volna annak érdekében, hogy népszerűsítse Josep Maria Bartomeu klubelnököt, és lejárassa azokat, akikről tudható, hogy nem szimpatizálnak vele.

AZ FC Barcelona hivatalosan tagadja, hogy bármi köze lenne az I3 Ventures nevű PR-céggel szóba hozott közösségi média-profilokhoz, állításuk szerint az említett ügynökségnek sincs köze azokhoz.

A katalán klub hangsúlyozta, hogy megteszi a lehetséges jogi lépéseket, hogy megvédje az FC Barcelona jó hírnevét.