A Barcelona 15 napot kapott, hogy igazoljon Dembelé helyére

fbl Horizontal
Barcelona's French forward Ousmane Dembele applauds before the 54th Joan Gamper Trophy friendly football match between Barcelona and Arsenal at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 4, 2019. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona a Spanyol Labdarúgó Liga különengedélyével a téli átigazolási időszak zárulta után is szerződtethet játékost.

A katalánok azért fordultak a ligához, mert a francia Ousmane Dembelét combizomszakadás miatt műteni kellett és hat hónap kihagyás vár rá. Mellette a Barcelona szintén hosszú ideig nem számíthat egy másik támadójára, az uruguayi Luis Suárezre, akit januárban operáltak.

Ousmane Dembélé posztjára igazolhat a Barcelona Forrás: AFP/Josep Lago

A liga döntése szerint a Barcelonának 15 napja van az új szerzemény bejelentésére, a katalán klub azonban "órákon belül" igyekszik élni a lehetőséggel. Csak olyan játékos jöhet szóba, aki a spanyol első vagy másodosztályban szerepel és szabadon igazolható.

Az új futballista nem lesz bevethető a Bajnokok Ligájában, amelynek nyolcaddöntőjében a katalán együttes a Napolival találkozik.

Sajtóhírek szerint a kiszemeltek között van a dán Martin Braithwaite (Leganés), Angel Rodriguez (Getafe), Willian Jose (Real Sociedad), Lucas Perez (Alavés) ás Loren Moreno (Real Betis).