Válságértekezletre hívták a Manchester City játékosait

775438642 fbl Horizontal
Manchester City's Spanish assistant coach Rodolfo Borrell (R) talks with Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (L) on the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Leicester City at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 21, 2019. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Pénteken az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play-szabály megsértése miatt kizárta a Manchester City csapatát a következő két idényre vonatkozóan az európai kupasorozatokból. Az angol együttesnek emellett 30 millió eurós büntetést is kell fizetni az UEFA kasszájába.

A dokumentumok szerint a City 2012 és 2016 között hamis szponzori szerződésekkel támasztotta alá, hogy a kiadása nem volt több a bevételénél, és így nem szegte meg a fair play-szabályt. A Manchester City fellebbez az UEFA döntése ellen a svájci székhelyű Sportdöntőbíróságnál (CAS).

Az együttes az UEFA ítélete mellett a Premier League-ben (PL) is súlyos büntetésre számíthat. A legszigorúbb esetben akár a PL-ből is kizárhatják az angol klubot, amiért félrevezették a hamis papírokkal a bajnokság vezetőit.

A City menedzsmentje a kialakult helyzetre való tekintettel válságértekezletet hívott össze, amelyet személyesen a klub ügyvezető igazgatója, Ferran Soriano tart majd.

A téli szünetből éppen visszatérő játékosoknak SMS-ben és WhatsApp-üzenetekben szóltak a rendkívüli megbeszélésről.