Rendhagyó ok miatt elhalasztanak egy vasárnapi spanyol bajnokit

Athletic Club v Real Sociedad  - La Liga FOOTBALL SPORT Spain La Liga Santander Athletic Club Real Sociedad Martin Odegaard
Martin Odegaard of Real Sociedad dejected during the Liga match between Athletic Club and Real Sociedad at San Mames Stadium on August 30, 2019 in Bilbao, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A nagy mennyiségben a levegőbe kerülő mérgező anyagok miatt elhalasztották a vasárnapi Eibar - Real Sociedad spanyol bajnoki mérkőzést.

Az egészségi állapotra is veszélyes, rossz levegőminőség miatt halasztották el az eredetileg február 15-én, vasárnap 16:00-ra kiírt Eibar-Real Sociedad spanyol bajnoki mérkőzést.

A hivatalos indoklás szerint mérgező vegyi anyagok kerültek a levegőbe február 6-án Eibarban, amikor egy helyi hulladéklerakó összeomlott. A balesetben két munkás eltűnt, akiket azóta sem találtak, valamint az összegyűlt szemét egy része kigyulladt.

Ennek az égésnek a következménye az, hogy a levegő alkalmatlanná vált mindennemű sporttevékenységre a baszk kisvárosban és környékén. A La Liga 24. fordulójának baszk rangadóját a szervezők - közös megegyezéssel - elhalasztották.

Az Eibar-Real Sociedad találkozó új időpontját kedden jelölik ki.