Vágólapra másolva!
Szombat este fél nyolctól a bajnoki címvédő, listavezető Ferencváros a MOL Fehérvár FC csapatát fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának rangadóján. A találkozónak óriási a tétje: ha a zöld-fehérek – akik két meccsel kevesebbet játszottak – győznek, óriási előnyre tesznek szert, ha a székesfehérváriak nyerik a mérkőzést, újra nyílt lesz a bajnokság. 

A találkozónak a Szergej Rebrov vezette Ferencváros az esélyese, ugyanis a Fehérvár bajnoki mérkőzésen még soha nem győzött a Groupama Arénában.

A Fradi veretlenségi sorozata 15 meccs óta tart az OTP Bank Ligában, ráadásul hazai pályán 46 meccses veretlenségi sorozatnál jár.

A Fradi remek helyzetből várja a rangadót, ugyanis három pont az előnye a Fehérvár előtt, ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A ferencvárosi játékosoknak bőven volt idejük felkészülni az év egyik legfontosabb meccsére, ugyanis az előző fordulóban az Újpest elleni derbijüket a Szusza Ferenc Stadion gyepének alkalmatlansága miatt elhalasztották, a Magyar Kupából pedig már korábban kiestek, így hét közben sem kellett játszaniuk. A székesfehérvári játékosok lábában azonban két meccs is benne van. Az előző fordulóban a harmadik helyen álló Mezőkövesdet győzték le 2-1-re, keddig pedig Szegeden játszottak gólnélküli döntetlent az Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzésen.

Isael Da Silva úgy készül a Fehér ellen, mintha az Újpest elleni derbi lenne Fotó: Mudra László - Origo

Bár egy héttel ezelőtt elmaradt az Újpest-Fradi derbi, a ferencvárosi játékosok most is úgy készülnek, mintha az ősi rivális ellen lépnének pályára.

„Mindannyian tudjuk, hogy mekkora téttel bír a szombati mérkőzés, szóval a két szabadnap után teljes erővel belevetettük magunkat a munkába. Mindenki nagyon elszánt, várjuk már a Fehérvár elleni rangadót - mondta a ferencvárosi klub honlapjának Isael da Silva Barbosa.

- tette hozzá a brazil támadó, aki úgy érzi, a helyzetkihasználás dönthet a szombati rangadón.

Szergej Rebrov, a Fradi vezetőedzője Fotó: Polyák Attila - Origo

Az átigazolási időszak legnagyobb durranása a háromszoros magyar gólkirály, Nikolics Nemanja Székesfehérvárra igazolása volt. A 27-szeres válogatott csatár eddig csak csereként lépett pályára régi-új csapatában, azonban a Fradi elleni minden bizonnyal főszerep vár rá.

„Lehet, hogy Nikolics egy fontos játékos a számukra, de én nem vele foglalkozom, mert a Fehérvár vele és nélküle is nagyon kemény ellenfél.

Ugyanúgy készülünk rájuk, mintha nem történt volna meg ez az igazolás, igyekszünk feltérképezni az erősségeiket és a gyengeségeiket, de leginkább magunkkal foglalkozunk" - mondta a Ferencváros edzője, Szergej Rebrov a négy és fél év légióskodás után múlt visszatérő Nikolics Nemanjáról.

Kovácsik Ádám, a MOL Fehérvár kapusa nem számít sok gólra, szerinte egy gól dönt majd a három pont sorsáról, mert mindkét csapatra jellemző, hogy jól szervezi meg a védekezését.

„Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a Groupama Arénában, hiszen közel három éve nem szenvedett hazai pályán vereséget a bajnokságban a Ferencváros. Ugyanakkor

Azt most még nem tudom megmondani, hogy számunkra előny vagy inkább hátrány lesz az, hogy ellenfelünk a múlt héten nem játszott tétmeccset, míg nekünk bajnoki- és kupameccsünk is volt az elmúlt napokban. Nem is szeretnénk ezzel különösebben foglalkozni, mindegy, ki hogyan megy bele a meccsbe, a fontos az, hogy mi szerezzük meg a három pontot.

Kovácsik Ádámra (középen) főszerep várhat a rangadón Forrás: Csuddai Sándor - Origo

Ellenfelünk keretében remek labdarúgók vannak,

ha mindenképp ki kéne emelni valakit, aki szerintem a legveszélyesebb lehet, akkor Isaelt vagy Bolit emelném ki. Nem számítok sok gólra szombaton, véleményem szerint egy találat fog dönteni a három pont sorsáról, hiszen mindkét együttes híres arról, hogy a védelmét jól szervezi meg. Bízom benne, hogy azt az egy gólt, mi szerezzük majd" – mondta a székesfehérvári klub honlapjának a magyar válogatott kapus.

Nikolics Nemanja szerint, ha sikerül győzniük, azzal nyomást gyakorolhatnak a listavezető Ferencvárosra.

"Nekünk nyernünk kell, és úgy is készülünk, hogy győzni fogunk.

Három pont a különbség a két csapat között, így azt a nyomást, ami most rajtunk van, át tudnánk tenni a Fradira azzal, ha pontszámban behoznánk őket. Tudom, hogy van két elmaradt meccsük, de azokat már azzal a nyomással a nyakukban kellene lejátszaniuk, hogy csak akkor maradnak előttünk, ha megnyerik őket, ez pedig egy egészen más lelkiállapot.

Nikolics Nemanja újra piros-kékben Forrás: Székelyhidi Balázs/MOL Fehérvár FC

A Fradi otthonában nagyon nehéz lesz nyerni, az a legfontosabb, hogy ki tud jobban belekapaszkodni a momentumokba. Lesznek lehetőségek mindkét oldalon, és nekünk könyörtelennek kell lennünk, egyszerűen semmilyen hiba nem fér bele sem az egyik, sem a másik kapunál. Leegyszerűsítve: támadásban minden helyzetünkből gólt kell lőni, és kész" – mondta a MOL csapat honlapjának a korábbi magyar válogatott támadó.

A Ferencváros és a MOL Fehérvár a századik egymás elleni bajnokijára készül. Az eddigi 99 találkozó alkalmával 45-ször a Fradi hagyhatta el győztesen a pályát, emellett 28 döntetlen és 26 székesfehérvári siker született.

Szavazzon!

Ön szerint melyik csapat nyeri a 100. Ferencváros-Fehérvár mérkőzést?