Társoldalunk:

Dárdai Pált egyelőre nem kereste a Hertha vezetősége

2020.02.14. 08:13

Jürgen Klinsmann lemondása után kézenfekvő lenne, hogy a klubhoz ezer szállal kötődő szakember segítsen a Herthán, de Dárdai Pál elmondta, egyelőre senki nem kereste.

„Fizetett szabadságon vagyok, július elsején kell munkára jelentkeznem, a szerződésemben az áll, hogy az U17-es csapatot veszem át. Addig élem a hétköznapi emberek életét – nem úgy, mint az elmúlt húsz évben. Természetesen figyelemmel követem az eseményeket, kimegyek az utánpótláscsapatok meccseire, időnként az edzéseire is, egyelőre ennyi a kapcsolatom a Herthával, nem több" – mondta Dárdai a Nemzeti Sportnak.

Dárdait is meglepetésként érte Jürgen Klinsmann lemondása, aki nagyjából tíz hétig volt a Hertha vezetőedzője, de a pontos okokat nem ismeri.

Dárdai Pált egyelőre nem kereste senki a HerthátólForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen

„Van időm a családdal foglalkozni. Ennyit még nem vittem a gyerekeket iskolába, edzésre, bárhová, mint az elmúlt hónapokban. Régen elmentem otthonról kora reggel, és késő este estem haza. Most futok, bevásárolok, a feleségemmel főzök. Marci fiam szerdán töltötte be a tizennyolcat, még gluténmentes tortát is sütöttem neki. A Bauhausba is többet járok, mint korábban bármikor, amit csak lehet, megszerelek otthon. Szerintem még két hét és jön a jó idő, már megyek is a kertbe dolgozni. Sokkal több meccset nézek meg, mint amikor edző voltam, mert akkor csak azokra kapcsoltam oda, amelyekre muszáj volt. A Hertha-öregfiúkba is hívtak, én, bolond lementem, rá is fáztam. A füves pályát még bírta a többször műtött bokám, a műfüvest már nem, a legutóbbi alkalom után tíz napig jószerével járni sem tudtam" – mondta mindennapjairól a korábbi szövetségi kapitány, aki elmondta azt is, senki nem hívta a klubtól, de szerinte nem is kell, hiszen „van annyi edző, mint a fene."

„Szerintem amúgy sincs akkora baj a Herthával, mint azt sokan hiszik. Ha a városban van elintéznivalóm, sokan megállítanak, faggatnak, hogy mi lesz, én pedig mondom, nem kell aggódni. Az persze jó érzés, hogy Berlinben ugyanazt tapasztalom, mint Budapesten vagy a Balatonon: szeretnek az emberek. Itt is, ott is értékelik, hogy amit ígértem, betartottam. Emelt fővel járhatok, nem kell bujkálnom" – mondta Dárdai.