Guardiola: Nem én vagyok a legjobb és nem is nyernék minden csapattal

Horizontal
Mikel Arteta és Pep Guardiola a kispadon
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola bármerre járt eddig edzőként, a Barcelona, a Bayern München és a Manchester City csapatainál is trófeák jelezték, nem végzi rosszul a dolgát. Összesen nyolc bajnoki címnél jár csapataival, de soha nem érezte, hogy ő lenne a világ legjobbja.

Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője az angol Sky Sportsnak adott interjút. Arra a kérdésre, hogy ő lenne a világ legjobb edzője, azt válaszolta, hogy ő volt.

„Mit jelent, hogy valaki a világ legjobb edzője? Soha nem éreztem, hogy én lennék a legjobb. Amikor zsinórban hat címet nyertem a Barcelonával, amikor tripláztunk, akkor sem.

Vannak remek edzők, akik nem dolgozhatnak ilyen játékosokkal. Jó edző vagyok, de nem a legjobb. Adjanak egy csapatot, amelyik nem olyan, mint a Manchester City, és nem fogok nyerni" – mondta Guardiola.

Guardiola elmondta a véleményét a Liverpoolról is, amely hatalmas előnnyel vezeti a Premier League-et.

„A Liverpool négy-öt évet szánt arra, hogy tavaly megnyerje az első trófeáját. Ez egy folyamat volt. Új játékosok, befektetés, most pedig a Liverpoolé a legjobb csapat a világon. Néha az emberek azt hiszik, hogy ha Pep vagy Jürgen az edző, akkor a csapat automatikusan millió pontot és gólt szerez, de vannak ellenfelek is, és ilyen a sport, nem lehet mindig mindent megnyerni."

Pep Guardiola a Bajnokok Ligájára hajt Forrás: AFP/Odd Andersen

Manchester kék felében egyébként a Bajnokok Ligájáról álmodoznak, amit még soha nem nyert meg a City. Guardiolának is ez a fő célja.

„Jól játszottunk ebben az idényben, akkor is, amikor nem tudtunk nyerni. Keményebben dolgozunk, mint egy évvel ezelőtt, amikor minden hazai kiírást meg tudtunk nyerni. Szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját, erről álmodozunk, nagyon keményen készülünk a Real Madrid ellen. Az ilyen időszakokat szeretem a legjobban, amikor komoly ellenfél ellen lehet készülni, meglátjuk, mi sül ki belőle."

A Manchester City a Real Madriddal találkozik majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.