Lionel Messi olyan csapatban akar játszani, amely esélyes a BL-győzelemre

Horizontal
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi (R) reacts next to Spanish referee Gil Manzano during the Spanish league football match Valencia CF against FC Barcelona at the Mestalla stadium in Valencia on January 25, 2020. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona négyszeres Bajnokok Ligája (BL) győztes játékosának szerződése tartalmaz egy záradékot, mely alapján a világbajnoki ezüstérmes focista akár ingyen is távozhat a klubtól, ha nem érzi jól magát. Messit elsősorban már nem a pénz motiválja, szeretne az utolsó aktív éveiben is a csúcsra törni.

A 32 éves argentin válogatott labdarúgó a múlt héten szóváltásba keveredett a Barcelona sportigazgatójával, Eric Abidallal. A korábbi csapattárs nyíltan kritizálta a játékosokat, mert szerinte nem dolgoztak elég keményen, aminek a vége egy edzőváltás lett. A katalánok csatára tőle szokatlanul nem hagyta annyiban a történteket és saját közösségi oldalán ment neki Abidalnak azzal, hogy általánosítás helyett, inkább konkrét neveket mondjon.

Lionel Messi és Eric Abidal között a pályán még megvolt az összhang. Forrás: AFP/Miguel Riopa

Messi saját jövőjével kapcsolatban elmondta, hogy olyan helyen szeretne játszani pályafutása utolsó aktív éveiben, ahol az európai futball színpadán is eredményes lehet.

A hatszoros aranylabdás klasszis nem akarja elpazarolni a karrierje hátralevő részét.

A Barcelona a legmagasabb szinten, a Bajnokok Ligájában utoljára 2015-ben tudott nyerni, azóta az egyenes kieséses szakaszban nem megy az együttesnek.

A Messivel kapcsolatos híreknek a Manchester City csapatánál örülnek a legjobban, mert az angol klub már 2008-ban meg akarta vásárolni a válogatott labdarúgót.

A Barcelona korábbi edzője, a City jelenlegi irányítója, Pep Guardiola örülne újra a közös munkának, az arab tulajdonosok pedig minden bizonnyal könnyen rá tudnának ígérni a katalánok heti 1 millió fontos fizetési ajánlatára.