A Real Madrid legendája a spanyol futballszövetség elnöke akar lenni

spanyol válogatott
Spain's goalkeeper Iker Casillas (C) raises the trophy handed to him by FIFA President Sepp Blatter (bottom C) and South Africa’s President Jacob Zuma (2ndR) as Spain's national football team players celebrate winning the 2010 World Cup football final Netherlands vs. Spain on July 11, 2010 at Soccer City stadium in Soweto, suburban Johannesburg. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE - AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Iker Casillas azt tervezi, hogy versenybe száll a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöki posztjáért.

A világ- és Európa-bajnok kapus a Cadena Ser rádió értesülése szerint szándékáról már tájékoztatta Irene Lozano sportállamtitkárt, a Sportfőtanács elnökét. Az As is beszámol ugyanerről a találkozóról, amelyen a lap szerint az FC Porto 38 éves futballistája arról tájékozódott, mi lenne, ha előrehoznák a választást. A madridi újság ugyanakkor elismerte, azt nem tudja pontosan, hogy Casillas egyértelműen jelezte volna érdeklődését az elnöki tisztséget illetően. A kapust néhány hete rendszeresen emlegetik a jelenlegi elnök Luis Rubiales lehetséges kihívójaként. Utóbbi folyamatos vitában áll a profi liga elnökével, Javier Tebasszal, miközben a vezetői tevékenységét bírálják. A sajtóban a szövetségi elnöki pozícióval összefüggésben Mariano Rajoy volt kormányfő neve is felbukkant. A tisztújító közgyűlésre normál menetben a második félévben, a tokiói játékok után kerülne sor, de az elnökség a júniusi, júliusi Európa-bajnokság miatt az első félévre szeretné előrehozni.

Iker Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741). A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavalyelőtt bajnok volt, szerződése 2021 nyaráig szól. Tavaly május 1-jén szívrohamot kapott, de nem jelentette be visszavonulását, novemberben pedig ismét edzésbe állt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.