Hatalmas öngól után kiütéses PSG-győzelem a Francia Kupában - videó

Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) scores a goal during the French Cup quarter final football match Dijon (DFCO) vs Paris Saint-Germain (PSG) on February 12, 2020 at the Gaston Gerard stadium in Dijon. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
A bajnok Paris Saint-Germain magabiztosan, 6-1-re győzte le idegenben a szintén élvonalbeli Dijon csapatát a Francia Kupa negyeddöntőjében, és jutott be az elődöntőbe.

A PSG már az első percben megszerezte a vezetést, miután egy beadást hazaiak védője, Wesley Lautoa hét méterről a saját kapujába bombázott. A 13. percben még kiegyenlített a Dijon, de itt véget is ért a hazaiak tudománya: a szünet előtt Kylian Mbappé újra előnyhöz juttatta a fővárosiakat, majd a második félidő első tíz percében még két gólt szerzett Thomas Tuchel csapata (előbb Thiago Silva, majd Pablo Sarabia volt eredményes). A hajrában előbb Mbappé középre szánt labdája pattant meg egy dijoni védőn olyan szerencsétlenül (vendég szempontból persze szerencsésen, hogy gyönyörűen hullott a kapuba, végül a rendes játékidő ráadásában Sarabia rúgta meg a hataodik PSG-gólt.

Eredmény, Francia Kupa, negyeddöntő:
Dijon–PSG 1-6 (1-1)
továbbjutott a PSG