Külön engedéllyel igazolhat csatárt a Barcelona Ousmane Dembélé helyére

Real Sociedad vs Barcelona - Liga Santander NurPhoto General News Human Interest SPORT Sports January 14 2018 14th January 2017 Barcelona Spanish League Football Match San Sebastian Donostia
Willian Jose of Real Sociedad duels for the ball with Gerard Pique and Jordi Alba during the Spanish league football match between Real Sociedad and Barcelona at the Anoeta Stadium on 14 January 2018 in San Sebastian, Spain (Photo by Jose Ignacio Unanue/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) és a La Liga is megadta az engedélyt az FC Barcelonának, hogy az átigazolási időszakon túl szerződtessen játékost sérült csatára, Ousmane Dembélé helyére.

A 22 éves, világbajnok francia csatár február 4-én sérült meg, és a combizomszakadás miatt várhatóan mintegy fél évet kell kihagynia. A szövetség és a liga szabályainak értelmében ha egy klub négy hónapnál hosszabb időre veszít el egy játékost, akkor lehetősége van az átigazolási piac bezárása után is igazolni. A Barcának, ahogy minden más klubnak is, erre a január 31-i zárást követő 15 napban van lehetősége, és csak Spanyolországon belülről igazolhat játékost. A katalánok már meg is jelölték célpontjukat: ő pedig nem más, mint a Real Sociedad 28 éves brazil támadója, Willian José, aki az idei szezonban 20 bajnokin nyolc gólt szerzett.

Dembélé a várhatóan májusig nélkülözni kényszerült Luis Suárez után a második csatár, akit elveszített a Barca, és miután a téli átigazolási időszakban a Dortmunba szerződő Erling Haaland és a Lipcsében maradó Timo Werner is nemet mondott nekik, míg Richarlisont, klubja, az Everton nem engedte el, muszáj lesz kihasználniuk a szabályok kínálta kiskaput.

Érdekesség egyébként, hogy a Barca január végén már tett egy nagyjából 22,5 millió eurós ajánlatot Willian Joséért, de akkor azt visszautasította a Real Sociedad.