Újra lehetnek állóhelyek Európa egyik legnagyobb stadionjában

Horizontal ILLUSTRATION STADIUM EXTERIOR VIEW GENERAL VIEW
A picture shows a general view of Old Trafford stadium in Manchester, north-west England on December 10, 2011 which will be used as a venue for the football competition during the London 2012 Olympic Games. AFP PHOTO / ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP PHOTO / ANDREW YATES
Vágólapra másolva!
A Manchester United hivatalosan is kérvényezte, hogy biztonságos állóhelyeket létesíthessen az Old Traffordon.

A klub első körben 1500 ilyen helyet szeretne kialakítani a stadionban. A biztonságos állóhely azt jelenti, hogy a sorok fémkorlátokkal vannak elválasztva, és minden helyhez tartozik egy lehajtható ülés is.

Így néznek ki a biztonságos állóhelyek Forrás: AFP/Paul Ellis

A Manchester United tehát egy lépéssel közelebb került a megvalósításhoz azzal, hogy hivatalosan is kérvényezte a helyek telepítését.

A Premier League-ben szereplő csapatok közül a Tottenham már ilyen helyekkel is rendelkező stadiont épített, a Wolves stadionjában pedig nyáron telepítettek ilyen lelátórészt.

A Manchester United tehát a biztonsági testületek válaszára vár, pozitív elbírálás esetén nyáron kezdődhetnek a munkálatok.