Van egy lista, amin Lionel Messi még a legjobb tízben sincs

Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) walks on the pitch during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) quarter-final football match Athletic Club Bilbao against FC Barcelona at the San Mames stadium in Bilbao on February 06, 2020. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi 14 góljával vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját. Mégis azt lehet mondani, hogy a Barcelona zsenije - magához képest - alulteljesít ebben a szezonban. Az argentin zseni ezzel a gólmennyiséggel az idény legjobb góllövőjének járó európai Aranycipőért folytatott küzdelemben nem tud a legjobb tíz közé sem beférni.

Az európai topligák egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatja a Lazio csapata az olasz bajnokságban. A római együttes 23 forduló után a harmadik helyen áll a Serie A-ban. Lemaradása mindössze egy pont az előtte álló Juventusszal és Interrel szemben. A sikerekben elévülhetetlen érdemei vannak Ciro Immobilének, aki eddigi 23 mérkőzésén 25 gólt szerzett, amivel vezeti az európai góllövők rangsorát.

Ciro Immobile élete szezonját futja a Lazióban Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

Az őszi hullámvölgy után úgy néz ki, a Bayern München ismét visszatalált a győztes útra a német bajnokságban. A bajorok a legutóbbi, Lipcse elleni döntetlenjükkel megőrizték első helyüket a táblázaton. Támadójuk, Robert Lewandowski az elmúlt kilenc szezonból nyolc alkalommal is legalább 20 gólt lőtt a Bundesligában, a most futó évadban 22-nél jár 21 mérkőzésen.

Az európai aranycipőrangsor harmadik helyén a lipcsei Timo Werner, valamint a korábbi négyszeres győztes Cristiano Ronaldo állnak 20-20 góllal. Lionel Messi korábban hat alkalommal szerezte a legtöbb gólt egy szezonban, ezúttal bravúr kellene tőle, hogy ismét felérjen a csúcsra. A Barcelona argentin játékosa 14 gólnál jár a szezonban, vagyis 11 gólnyi a lemaradása Immobilével szemben, és csak a 12. helyen áll.