Vágólapra másolva!
A 97-szeres magyar válogatott Gera Zoltán 2018 nyarán vonult vissza. A Premier League-et is megjárt legendás focista a 9.Tv Fradi-szív című műsorának adott interjút, melyben beszélt a fradizmusról, és arról, hogyan próbálta kivívni a szurkolók szeretetét.

A pécsi származású Gera elmondta, hogy amikor a Fradihoz került, nem címercsókolgatással akarta megszerettetni magát a szurkolókkal.

Én azt tapasztaltam meg, hogy a Fradi-szurkolók a szenvedélyes futballt szeretik, azt, hogy egy játékos meghal a csapatért a pályán. Azt szeretik, ha látják, hogy van szíve a játékosnak, ha pedig a Fradiért küzd, akkor összejön a kettő: a Fradi-szív."

Gera Zoltán nyáron jelentette be visszavonulását Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 97-szeres válogatott futballistát gyakran megtalálták az ellenfél szurkolói – elsősorban az újpestiek –, akik sokszor a „Szipus Gera" rigmust skandálták. A Fradi közönségkedvence elmondta, hogyan reagált egykor ezekre, majd milyen változás ment végbe benne a témával kapcsolatban.

„Amikor fiatal voltam, alig vártam, hogy gólt rúgjak, és valamit mutogassak nekik. Volt is ilyenre példa. Mai fejjel kicsit fura visszanézni, hogy fiatalon ilyet tett a Gera Zoli, de hát a futball az érzelmekről szól, én pedig akkoriban elég sokat kaptam a szurkolóktól, ami újdonság volt számomra.

Örülök, hogy elég sokszor sikerült is betalálnom ellenük, lehet ezért sem kedveltek annyira."

Gera Zoltán a visszavonulása után a Ferencváros edzői stábjában kapott állást, majd Marco Rossi segítője lett a magyar válogatottnál. Tavaly júniusban pedig kinevezték az U21-es válogatott élére.

„Még az sem dőlt el, hogy edző leszek.

A lehetőséget megkaptam, egy ideig elvagyok a Gera Zoltán névvel, mint edző, de később, amikor már hozzászoknak az emberek, akkor nem a nevet fogják nézni, hanem azt, hogy mit mutat a csapat. Egyelőre azon vagyok, hogy jól csináljam az aktuális feladatomat, és ha ez sikerül, akkor meglátjuk, mi lesz a következő lépés" – tette hozzá a 97-szeres válogatott focista, akit sokan szívesen látnának a Fradi kispadján, de véleménye szerint Szergej Rebrov személyében tökéletes edzője van a csapatnak.