Féltucat futballmeccs marad el Sabine miatt

Horizontal
Waves crash over Newhaven Lighthouse on the south coast of England on February 9, 2020, as Storm Ciara swept over the country. - Britain and Ireland hunkered down Sunday for a powerful storm expected to disrupt air, rail and sea links, cancel sports events, cut electrical power and damage property. With howling winds and driving rain, forecasters said Ciara would also hit France, Belgium, the Netherlands, Switzerland and Germany. (Photo by GLYN KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Németországban Sabine névre keresztelt vihar miatt elmarad a vasárnap 15.30-ra kiírt Borussia Mönchengladbach–1.FC Köln mérkőzés, ahogy a holland élvonal valamennyi vasárnapi találkozóját is elhalasztják.

A Nagy-Britannia térségében pusztító, ott Ciara névre keresztelt vihar 130 km/h erejű széllökésekkel halad Észak-Európa felé, és vasárnapra eléri a Benelux államokat, valamint Németország északi és középső részét, ami a szabadtéri sportesemények megrendezésére is kihat.

A Németországban már Sabine névre keresztelt vihar miatt már biztos, hogy elmarad a vasárnap 15.30-ra kiírt Borussia Mönchengladbach–1. FC Köln mérkőzés. A 18 órára kiírt Bayern München–RB Leipzig rangadót a tervek szerint megrendezik.

A holland és a belga szövetség is úgy döntött, hogy nem rendezi meg a vasárnapra kiírt bajnoki mérkőzéseket, így az Eredivisiében elmarad a Utrecht–Ajax, a Sparta Rotterdam–Den Haag, az AZ–Feywenoord és az Emmen–Twente találkozó, míg a belga másodosztályban a Westerloo–Lokeren meccsről kell lemondaniuk a szurkolóknak.

De nem csak futballmeccsek maradnak el: a németországi willingben ugyancsak Sabine miatt lefújták a síugrók világkupaversenyét is.

(Borítókép: A Ciara nevű vihar által korbácsolt tenger ostromolja a newhaveni világítornyot, AFP)