Vágólapra másolva!
A másodosztályú Mirandés története során második alkalommal jutott be a spanyol kupa (Copa del Rey, Király Kupa) elődöntőjébe, miután hazai pályán 4-2-re legyőzte az élvonalbeli Villarealt. 

A Mirandés a 17. percben szerzett vezetést, amit a vendégek az első félóra elteltével kiegyenlítettek. A szünet előtt büntetőből újra megszerezte a vezetést a másodosztályú csapat, amit Santi Cazorla egyenlített ki, ugyancsak 11-esből. Az 58. percben már harmadszor vezetett a Mirandés, és miután a Villareal egyre inkább kitámadt, a lefújáshoz közeledve már csak az volt a kérdés, hogy végig tud-e vinni egy kontrát a hazai csapat – ez végül a 90+2. percben sikerült.

A Mirandés 2012 után fennállása során második alkalommal jutott be a Király Kupa elődöntőjébe, és, ahogy akkor úgy ezúttal is három élvonalbeli csapatot (a Villareal előtt a Sevillát és a Celta Vigót) búcsúztatott. Szerdai ellenfele nyolc évvel ezelőtt is a legyőzöttek között volt, akkor a nyolcaddöntőben találkoztak a felek.

Eredmény, Király Kupa, negyeddöntő:
Mirandés (II)–Villareal 4-2 (2-1)
gólszerzők: Barrozo 17., Merquelanz 45+3 (11-esből), Onaindia 58., A. Sánchez 90+2., ill. Ontiveros 32., S. Cazorla 56. (11-esből)