Edzője szerint Serena Williams így nem fog rekordot dönteni

Australian Open 2020 Australian Open 2020,Melbourne,Tennis
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 24 : Serena Williams gestures her women's singles match against Qiang Wang of China (not seen) at the Australian Open tennis tournament in Melbourne, Australia on January 24, 2020. Recep Sakar / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Patrick Mouratoglou teniszedző szerint Serena Williamsnek stratégiát kell váltania, hogy elérje célját, az újabb Grand Slam-tornagyőzelmet.

A 38 éves játékos továbbra sem tett le róla, hogy megdöntse az ausztrál Margaret Court rekordját, aki 24 Grand Slam-tornát nyert egyesben. Williamsnek a csúcs beállításához még egy, annak megdöntéséhez két sikerre van szüksége. Lánya születése óta, vagyis az elmúlt két évben négyszer jutott döntőbe GS-tornán, de mindegyiket elveszítette, az idei ausztrál nyílt bajnokságon pedig a harmadik fordulóban búcsúzott.

- mondta Mouratoglou a BBC-nek.

Hozzátette, tanítványa képes elérni a kitűzött célt - különben már nem teniszezne -, de néhány dolgon változtatniuk kell.
"Talán más nézőpontra, más stratégiára van szükség. Továbbra is magas szintet képvisel, de meg kell értenünk, miért nem képes megnyerni.

Nagy különbség van a döntőbe jutás és a győzelem között"

- magyarázta a tréner.
Mouratoglou hozzáfűzte, Williams kudarcnak tekinti, ha nem nyer meg egy Grand Slam-tornát, ráadásul az életkora miatt az idő nem neki és a rekorddöntésnek dolgozik.