Haaland megint gólt lőtt, de a Dortmund így is kiesett a kupából - videó

Werder Bremen - Borussia Dortmund Sports soccer DFB Cup
04 February 2020, Bremen: Fu all: Werder Bremen - Borussia Dortmund Round of 16, Werder's Yuga Osako (l) against Dortmund's Axel Witsel (r). Photo: David Hecker/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
A Német Kupa nyolcaddöntőjének kedd esti mérkőzésén a Werder Bremen óriási csatában legyőzte 3-2-re a Borussia Dortmundot, és bejutott a legjobb nyolc közé. Az egyik oldalon Bittencourt, a másikon Reyna szerzett gyönyörű gólt, és már-már természetesen Erling Braut Haaland is betalált. Az este másik mérkőzésen a Schalke hazai pályán hosszabbításban nyert 3-2-re a Hertha ellen úgy, hogy a félidőben még kétgólos hátrányban volt.

A Werder és a Dortmund is szinte a legerősebb összeállításában várta a találkozót, a Borussiában ezúttal is a kispadon kapott helyet az eddig három bajnokin hét gólt szerző téli igazolás, a 19 éves norvég Erling Braut Haaland.

A Dortmund jóval aktívabban kezdte a mérkőzést, a 4. percben Reus előtt adódott óriási lehetőség, ami azonban kimaradt. A 12. percben a Bréma is megszerezhette volna a vezetést, de Eggestein és Selke sem tudott lőni a tizenhatoson belül, végül Klaassen távoli lökete szállt fölé.
Azonban ami késett, az nem múlt. A 16. percben Hakimi óriásit hibázott, eladta a labdát a saját tizenhatosa előtt, ebből Rashica próbálkozott, az ő kísérletét még védte Hitz, de a kipattanóra Selke ért oda leghamarabb, és gond nélkül lőtt a kapuba.

Nem sokkal később kis híján egyenlített a Dortmund, de Hummels látványos ollozását bravúrral tolta fölé Pavlenka.
A 30. percben aztán komoly bajba került a BVB. Reus rúgott ki rossz helyre egy szögletet, Bittencourt felpörgette magának a labdát, majd nagyjából 21-22 méterről elemi erővel bombázott a bal felsőbe, 2-0-ra vezetett a Bremen.

Nem sokon múlt, hogy háromgólos előnnyel menjen a szünetre a Werder, Selke lépett ki ziccerben, de Hitz-be rúgta a labdát, sőt, meg is sérült a mozdulat közben.

A második félidőre beállt a norvég csodagyerek, aki szinte azonnal kiharcolt egy szabadrúgást nagyon ígéretes helyről, de Reus a sorfalba vágta.
A 67. percben aztán már Haaland volt a befejező, miután Brandt tökéletesen szolgálta ki, neki már csak a lábát kellett beletennie a labdába a gólvonalon, ezzel szépített a Dortmund.

Szinte azonnal egyenlíthettek volna a vendégek, azonban Reyna a kapusba lőtt ziccerben, ez pedig megbosszulta magát, ugyanis a túloldalon Rashica visszaállította a kétgólos különbséget, és ezt a videobíró is megerősítette.

A BVB persze nem adta fel: Reyna megbolondította három brémait is a bal oldalon, majd fantasztikus mozdulattal tekert a hosszú felsőbe. Ez talán meg Bittencourt góljánál is szebb volt.

Innentől a Dortmund gyakorlatilag egykapuzott, de Haaland passzát Sancho rosszul vette át, majd Reus lövését védte Pavlenka a hajrában. A hosszabbításban Haaland fejelt jó helyzetből, azonban Pavlenka óriási bravúrral ütötte ki a labdát. A szögletnél Hitz is előre jött, de nem találta el a kaput a fejese, és ez volt az utolsó lehetősége a BVB-nek.

A Werder Bremen tehát komoly meglepetésre 3-2-re legyőzte a Dortmundot, és bejutott a legjobb 8 közé a Német Kupában.

A másik kedd esti mérkőzésen a Hertha az első félidő után két góllal vezetett a Schalke vendégeként (a Milantól megszerzett Piatek is betalált), de a rendes játékidő utolsó negyedórájában a hazaiak egyenlítettek. Jöhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás, amelyben mindkét csapat 10-10 játékosra fogyatkozott. A 115. percben aztán Raman egy szenzációs kontra és szóló végén megfordította a meccset a gelsenkirchenieknek, egyben kiharcolta a továbbjutást is.

Eredmények, Német Kupa nyolcaddöntő:
Werder Bremen - Borussia Dortmund 3-2 (2-0)
Schalke 04 - Hertha BSC 3-2 (0-2), hosszabbítás után