Kitette a felnőtt csapatból Kádár Tamást a Dinamo Kijev

Kádár Tamás, Kijev
Astana's Congolese forward Junior Kabananga (C) fights for the ball with Dynamo Kiev's Hungarian defender Tamas Kadar during the UEFA Europa League Group K football match between FC Dynamo and FC Astana at The Olympiyski Stadium in Kiev on September 20, 2018. (Photo by SERGEI SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott focistát, Kádár Tamást kitette a felnőtt csapatból az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dinamo Kijev, a védő csak az ifjúsági együttessel készülhet – adta hírül a kijevi klub honlapja.

A beszámolók szerint Kádár Tamás már a hétfői edzésen sem vett részt, a szakmai stáb az ifjúsági csapathoz irányította. Helyére a 20 éves belső védő, Olekszandr Romancsuk került fel az első keretbe.

Kádár Tamás távozhat a Dinamo Kijevtől Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Az ukrán sajtóban korábban rendszeresen jelent meg hír a lehetséges távozásával kapcsolatban, ráadásul rengeteg kritikát kapott az utóbbi időben a magyar védő. Ennek ellenére azért meglepetés a mostani hír, mivel a Dinamo Kijev eddigi felkészülései mérkőzésein rendre szerepet kapott, gólpasszt is adott.

A klub nem indokolta meg a döntését, mindenesetre Kádárt 2023-ig szerződés köti a kijevi klubhoz.