Az Atalanta edzője kapta az Arany Kispad-díjat

fbl Horizontal
Atalanta's Italian head coach Gian Piero Gasperini attends the Italian Serie A football match Atalanta Bergamo vs Juventus on November 23, 2019 at the Atleti Azzurri d'Italia stadium in Bergamo. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Atalantával nagyszerű idényt produkáló Gian Piero Gasperini kapta a legjobb olasz labdarúgó edzőnek járó 2018-19-es Arany Kispad-díjat (Panchina d'oro). A második helyen Szinisa Mihajlovics, a harmadikon Massimiliano Allegri végzett.

Gasperini nem kis meglepetésre a Serie A egyik legjobb csapatát formálta a bergamói együttesből, amelyik az előző idény végén fennállása legnagyobb sikerét elérve bronzérmes lett a bajnokságban, egyúttal, ugyancsak első ízben, bejutott a Bajnokok Ligájába, ahol a csoportkörből továbbjutva a Valencia lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben.

A szavazás második helyen Szinisa Mihajlovics végzett, aki idény közben kieső helyen vette át a Bologna csapatát, amelyikkel végül a tizedik helyen zárt a bajnokságban. A szerb edző, akinél tavaly tavasszal leukémiát diagnosztizáltak, egy különdíjat is kapott, de folyamatban lévő kórházi kezelése miatt nem tudta az elismeréseket személyesen átvenni.

A harmadik helyen Massimiliano Allegri végzett, akit azt követően küldött el a Juventus, hogy sorozatban ötödik bajnoki címéhez segítette a torinói klubot.

A Serie B legjobb edzőjének járó Ezüst Kispad-díjat (Panchina d'argento) a Lecce szakvezetője, Fabio Liverani kapta, aki az automatikus feljutást érő második helyre kormányozta be a pugliai csapatot.

A legjobb utánpótlás edzőnek járó díjat Roberto Samaden, az Inter trénere kapta, míg a női mezőnyben Betty Bavagnoli, az AS Roma női csapatának edzője lett a legjobb.