Botrányos ítélet: Angliában továbbra sem tudják használni a videobírót

775448952 Horizontal
Tottenham Hotspur's Portuguese head coach Jose Mourinho (C) shares a joke with Middlesbrough's English manager Jonathan Woodgate (R) on the touchline during the English FA cup third round football match between Middlesbrough and Tottenham Hotspur at the Riverside Stadium in Middlesbrough, north-east England on January 5, 2020. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League 25. fordulójának rangadóján a José Mourinho által irányított Tottenham Hotspur 2-0-ra legyőzte a Pep Guardiola vezette Manchester Cityt. A találkozó 13. percében Raheem Sterling brutális belépője után emberelőnybe kellett volna kerülnie az észak-londoni csapatnak, azonban az egyértelmű videós bizonyíték után sem állították ki a manchesteri csapat játékosát.

A találkozó 12. percében Raheem Sterling rátartott Dele Alli bokájára, aki komolyabb sérülést is szenvedhetett volna. Az esetet lehetséges piros lap gyanúja miatt visszanézték a videobíró-szobában, de az ott ülők úgy látták, nem ért piros lapot Sterling belépője.

Az igazság viszont inkább az, hogy nem akartak a 12. percben belenyúlni egy ilyen rangadóba.

Az eset érdekessége, hogy január 11-én az Arsenal csapatkapitányát, Pierre-Emerick Aubameyangot egy teljesen ugyanilyen belépő miatt videózás után kiállították a Crystal Palace ellen, és három mérkőzésre el is tiltották.

Persze, azt a meccset nem Mike Dean vezette, hanem Paul Tierney, azonban nem lenne rossz, ha az Angliában dolgozó játékvezetők ugyanúgy értelmeznék a szabálykönyvben leírtakat.

Érdekesség, hogy a Premier League-ben dolgozó bírók sokat hagyatkoznak a VAR-szobában ülő játékvezetőkre, akiknek a bemondására gyakran megváltoztatják az ítéleteket. A szurkolók kritikája miatt az utóbbi időben külön megkérték a játékvezetőket, hogy használják a pálya szélén felállított monitorokat, Mike Dean azonban ezt nem tette meg.

Szavazzon!

Ön szerint piros lapot ért Dele Alli belépője?