Győzött és kupaelődöntőbe jutott az Inter

Internazionale  v Borussia Dortmund - UEFA Champions League Soccer UEFA Champions League Inter Milan Borussia Dortmund UEFA CHAMPIONS LEAGUE EUROPE 2017/18 EUROPEAN Cup Internazionale
Antonio Candreva of FC Internazionale celebrates scoring second goal during the UEFA Champions League group stage match between Internazionale and Borussia Dortmund at Stadio San Siro, Milan, Italy on 23 October 2019 (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Internazionale hazai pályán 2-1-re legyőzte a Fiorentinát az Olasz Kupa negyeddöntőjében, és bejutott a sorozat elődöntőjébe, ahol a Napoli lesz az ellenfele.

A bajnokságban a Juventus mögött három ponttal lemaradva a második helyen álló milánói kék-fekete csapat volt a mérkőzés esélyese, de tabella 13. helyén posztoló firenzeiek egyáltalán nem adták olcsón a bőrüket. Egészen a 44. percig kellett várni, mire Lautaro Martínez megcsinálta magának a helyzetet, amiből aztán mégis a jókor jó helyen járó Antonio Candreva szerezte meg a vezetést Antonio Conte csapatának.

A második félidőben is az Inter játszott mezőnyfölényben, így Martín Cacéres góljával a 60. percben kiegyenlített a Fiorentina. A toszkánok azonban nem sokáig örülhettek mert hat perccel később a fiatal Nicolo Barella érkezett remek ütemben egy labdára, és 20 méterről nagy erővel bombázott a jobb alsó sarokban, eldöntve a mérkőzést és a továbbjutást is.

Eredmény, Olasz Kupa negyeddöntő:
Internazionale–Fiorentina 2-1 (1-0)
gól: Candreva 44., Barella 66., ill. M. Cacéres 60.
továbbjutott az Inter.

Az elődöntő párosítása:
Napoli–Internazionale
AC Milan–Juventus
A már oda-visszavágól párharcok első mérkőzéseit február 12-én rendezik, míg a visszavégókat március 4-én.