Élete legnehezebb meccsén van túl az NBA-ben Luka Doncic - videó

Vágólapra másolva!
Luka Doncic, a Dallas Mavericks szlovén sztárja cipőjére felírt nevekkel emlékezett a vasárnap elhunyt Kobe Bryantre, és azokra a további áldozatokra - köztük az ötszörös NBA-bajnok 13 éves lányára -, akik életüket vesztették a vasárnapi helikopter-balesetben.

A mérkőzésen a többször is könnyeivel küszködő játékos 29 ponttal és 11 ponttal segítette csapatát az Oklahoma City Thunder otthonában aratott sikerhez.

Az összes meccsen Kobe Bryantre emlékeztek, a legtöbb meccsen lepörgették az órán a 24 másodperces támadóidőt, illetve nem lépték át a félpályát 8 másodpercig. Bryant a 8-as és a 24-es számú mezekben szerepelt a Los Angeles Lakersben.

A Sacramento Kings 17 pontos hátrányt egyenlített ki a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzés utolsó három percében, majd hosszabbításban meg is nyerte a találkozót. Buddy Hield karriercsúcsot jelentő 42 ponttal segítette győzelemhez a kaliforniai csapatot, amely sporttörténelmet írt: az NBA-ben ezt megelőzően 8378 olyan mérkőzést játszottak, amelyen az egyik csapat legalább 17 ponttal vezetett három perccel a vége előtt, a Kings azonban az első, amely fordítani tudott.

De'Aaron ezzel a trükkös büntetővel mentette hosszabbításra a meccset:

A Houston Rockets két legnagyobb sztárja, James Harden és Russell Westbrook nélkül nyert meglepetésre a Utah Jazz otthonában. A texasiaknál Eric Gordon 50 pontos karriercsúccsal zárta az összecsapást. Hardent leszámítva utoljára 1996-ban a legendás Hakeem Olajuwon érte el a félszázas határt Rockets-játékosként - Harden 23 alkalommal tette ezt meg.

A Miami Heatben Bam Adebayo 20 ponttal, 10 lepattanóval és 10 gólpasszal szezonbeli harmadik tripla dupláját érte el (három statisztikai mutatóban két számjegyű eredmény), csapata pedig legyőzte az Orlando Magicet a floridai rangadón.

Eredmények:
Minnesota Timberwolves-Sacramento Kings 129-133, hosszabbítás után
Detroit Pistons-Cleveland Cavaliers 100-115
Miami Heat-Orlando Magic 113-92
Chicago Bulls-San Antonio Spurs 110-109
Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks 97-107
Utah Jazz-Houston Rockets 117-126